17 Mart 2013 Pazar

Türkiye'nin Meyve Suyu Devi


Türkiye'de içecek sektöründe bir çok yeniliğin önderi olan DİMES'i  tanıtmak istiyorum. Kurucu Mustafa Vasfi Diren'in ekonomik gelişmenin tarıma ve sanayiye dayalı olduğu inancı bu alanda çalışmalarına hız kazandırmış ve bu nedenle Türk Ekonomisine tarımsal kaynakları kazandırmak amacıyla 1958 yılında Dimes'i kurmuştur.

Dimes 1964 yılında Türkiye'de ilk kez meyve suyu üreterek bir ilke imza atmıştır. Bu üretim süreci ile başlayan Dimes'in yolculuğu gün geçtikçe hız kazanmış ve Türkiye'de gözden kaybolmaya yüz tutmuş bölgelerin canlanmasına katkı sağlamıştır.1995 yılında Orta Karadeniz Bölgesinde süt hayvancılığını kaybolmaktan kurtarmış ve aynı yıl içerisinde Süt ürünleri üretmeye başlamıştır.  Dünyaya açılmak amacıyla İzmir Kemalpaşa'da bir tesis satın almış ve bu tesis 2000 yılında Dünya'da ilk 10 tesis arasına girme başarısını göstermiştir. 1994'de yıllarda TSE ve 1999 yılında ISO 9002 Kalite Güvence Sistemi Belgelerini alarak ne kadar güvenilir bir marka olduklarını ortaya koymuşlardır.( Dimes'in tarihçesine ulaşmak için tıklayınız )
                                       ( Dimes'in 5o yıllık tarihçesinin anlatıldığı reklam filmi)


Dimes'in yenilikçi bir marka oluşu başarısının en büyük nedenlerinden biri olarak kabul edilebilir. Türk markaları içerisinde ciddi bir güce sahip olup yaptıkları yenilikler ile diğer firmalara yol göstermektedirler. Dimes, Alkolsüz İçecekler Kategorisinde 2007 ve 2009 yıllarında Türkiye'nin en değerli markası seçilerek başarısını bir daha kanıtlamıştır. Tüm bunlar ile beraber her geçen yıl ürün yelpazesini genişleterek tüketici sayısında büyük bir artış yakalamıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder