5 Mart 2013 Salı

KSS


 Kurumsal Sosyal Sorumluluk,şirketlerin iş süreçlerini yürütürken, iç unsuru dışında kalan tüm dış unsura ve topluma karşı olan sorumluluklarıdır. Türkiye'de de bir çok kuruluş, çeşitli nedenlerden dolayı, KSS projelerinde yer almaktadır.

 Türkiye'de finans, otomotiv, inşaat, medya, turizm ve hizmetler, gayrimenkul, enerji ve yeme-içme olmak üzere sekiz sektörde faaliyet gösteren bu grup, özellikle eğitim alanında, çok önemli projelere imza atmış, ilgili STK'lara maddi ve manevi destek vermiştir. Ticaret okulları ile işbirliği yaparak eğitime ve istihdama katkıda bulunmayı hedeflemektedirler. Bu amaçla, Şişli Endüstri ve Meslek Lisesi'ne ve Samandıra Endüstri ve Meslek Lisesi'ne yeni laboratuarlar ve derslikler yaptırmışlardır. Ayrıca grup; ticaret okullarını uluslararası yarışmalara katılmaları ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı da bu tip organizasyonlar düzenlemesi konusunda desteklemektedir. Buna ek olarak, sözkonusu ticaret okullarında öğrenim görmekte olan yaklaşık 100 öğrenciye staj olanağı sunulmaktadır.

 Yürüttükleri eğitim projeleri sadece bunlarla da sınırlı değil: Şirket, kullanılmayan  büro donanımını ve bilgisayarlarını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) bağışlamaktadır. Ayrıca grup, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Milliyet gazetesinin hayata geçirdiği, her yıl 100 kız öğrenciye öğrenim bursu verilen Baba Beni Okula Gönder projesine uzun yıllardır desteğini sürdürmeye devam etmektedir.

 KSS projeleri ,hangi amaçla yapılırsa yapılsın, toplum üzerinde olumlu etki yaratmaktadır ve yaratmaya da devam edecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder