12 Mart 2013 Salı

SÜRDÜRÜLEBİLİR KSS


Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden biri olan X holding’in yapmış olduğu KSS kampanyası hem Türkiye’de hem de dünya da büyük yankı uyandırmış, doğal enerji kaynağı tasarrufu sağlayan bir projedir. Proje de fazla su tüketiminin önlenmesi için yapılan çalışmalar yer almakta. Bu projeyi hazırlayan X kuruluşu öncelikle kendisi gibi büyük şirketlerle iş birliği yaparak onları bu konuda bilgilendirip, projenin paydaşı olmaya çağırdığı için takdir ettim yaptıkları işi daha geniş kitlelere yayarak daha fazla yarar sağlamışlar. Söz konusu olan X şirket “KSS ve paydaş katılımı” hakkında bir çalıştay düzenleyerek bu çalıştaya Dünya’nın farklı ülkelerinden KSS alanında uzman kişilerin katılmasını sağlamıştır.

Projedeki bir diğer önemli olay ise fazla su tüketimini engellemek için sensörlü malzemelerle muslukların yenilenmesi ve halkı bilinçlendirmeye yönelik yapılan çalışmalardır. Projeye dair rakamsal sonuçlar:Proje, Çiğli Rotary Kulübü işbirliği ile 2007'de İzmir'de; Bostancı ve Karaköy Rotary Kulüpleri işbirliğiyle 2008 yılında İstanbul'da toplam 33 okulda uygulandı. Projenin etkisini ölçmek için ise, düzenli olarak ölçümlemeler ve araştırmalar  yapılıyor. Projeyle 33 okulda; toplam %55 oranında, 1.770 ton su tasarrufuna katkıda bulunan X şirket, bilinçlendirme çalışmaları kapsamında bugüne kadar 102.000 kişiye ulaştı. Çok fazla çaba harcanan projede 7.500 malzeme değişimi yapıldı. 

Toparlayacak olursak, sosyal sorumluluk projesi kapsamında projenin daha geniş kitlelere yayılmasını sağlayan insanları bilgilendiren ve insanlara teknolojik imkanlar sunan bu şirketin yapmış olduğu KSS kampanyası son derece başarılı ve sürdürülebilir bir kampanya olmuş diyebiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder