20 Kasım 2012 Salı

Bir Alex Değil !!!



Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olarak geçtiğimiz Ekim ayı tüm camia için olduğu gibi benim için de çok zordu.

Son bir kaç yıldır Alex'in yaşlandığı ve eski performansında olmadığı tartışmalarının yanısıra      2009-2010 sezonundan bu yana Fenerbahçe futbol kulübün teknik direktörlüğünü yapan Aykut Kocaman ile olan anlaşmazlığı camiada soğuk rüzgarlar estiriyordu.

Aykut Kocaman'ın Alex'e söz geçiremediği ve Kaptan Alex'in takımı yönetmeye çalıştığı iddaaları Teknik direktör ve Kaptan arasında gerginlik yaratırken tüm bu olaylar geçtiğimiz Ekim ayında patlak verdi.

Moskova'daki deplasmanda yenildiğimiz ve Alex'in oynamadığı Spartak Morcova maçının Kadıköy'deki rövanşında Aykut Kocaman, Alex'i yine ilk 11'de sahaya çıkartmadı. Ancak 65inci dakikalara gelindiğinde Fenerbahçe'nin hala rakip kalede gol bulamamasından ötürü kritikleşen 70inci dakikada Aykut Kocaman Alex'i oyuna aldı ve Alex'in ilerleyen dakikalarda attığı gol ile Fenerbahçe maçı galip bitirdi.

Bunun üzerine maçtan sonra Alex de Souza'nın şahsi Twitter hesabından portekizce yazdığı "Aykut Kocaman beni kıskanıyor" tweeti kulüpteki bu kriz döneminin başlangıcı oldu.

Medya, Fenerbahçe camiası ve tüm futbolseverler "Aykut mu haklı? Alex mi?" sorusuna yanıt ararken ikiye bölündü ve medya takip ajansı Interpress'in açıklamasına göre Ekim ayında Alex de Souza tam 2 bin 108 kez haberlere konu oldu.

Başkan Aziz Yıldırım ile özel görüşmeleri, Fenerbahçe internet sitesinden yapılan kulüp açıklamaları, twitter'dan yapılan açıklamalar, röportajlar, tüm Fenerbahçe oyuncularının açılamaları medyanın susturulmasına yetmedi ve Türkiye'den ayrılma kararı alan Alex de Souza 3 saatlik bir basın açıklaması yaparak tüm camiaya bu duruma nasıl gelindiğini detaylı bir şekilde anlattı ve ayrılma kararını açıkladı.
Fenerbahçe kulübü ise resmi internet sitesinden "Alex de Souza bizim kaptanımızdı, bu nedenle hiçbir cevap vermeyeceğiz..." diyerek suskunluğunu korumaya çalıştı.

Ancak Almanya deplasmanına giderken havaalanında Başkan Aziz Yıldırım'ın Alex'in tercümanı Samet ile verdiği röportajı haftaya damgasını vurdu. Youtube'da tıklanma rekorları kırdı.



Alex'in gitmemesi için yapılan tüm çabalar boşa çıktı...



Gitmeden önceki gün Kaptan Alex Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra ailesiyle birlikte ülkeyi terketti.



Fenerbahçe'den ayrılmasının üzüntüsünü şu tweetiyle anlattı; "Fenerbahçe bir oyuncu kaybetti ama bir taraftar kazandı..."


0 yorum:

Yorum Gönder