12 Mart 2013 Salı

ayakta kalmak için


KSS, büyük ve köklü firmalar için birer görev değil, aksine birer birey olarak kabul edilen bu firmaların sürdürülebilirlik adına yaptığı projelerdir. Bu projeler, firmaların faaliyet gösterdikleri doğadan aldıklarını doğaya tekrar vermelerini hedeflemektelerdir.

Dünyada ve Türkiye’de aktif olarak faaliyet gösteren ve günden güne büyümeye devam eden dünyanın en büyük içecek firmalarından biri olan bir firma için de KSS, bir bireyin yaşadığı doğaya karşı sorumluluklarından ibarettir. Şirket hiçbir projesini bir çıkar uğruna yapmamaktadır. Aksine projeleri, halkı destekleyerek ve öncü olarak yapmaktadır. Proje talepleri değerlendirilmekte, içlerinden en uygun ve sürdürülebilir olacak olanları seçilmekte ve uzun süren atölye çalışmaları sonucunda uygulamaya geçirilmektedir. Bütün bu KSS projeleri, Türkiye’nin pek çok bölgesinde, pek çok alanda yapılmaktadır. Şirket, bu projelerini on sene gibi kısa bir süre içerisinde bir vakıf haline getirerek, bu konuya ne kadar önem verdiklerinin kanıtını ortaya koymuştur. Vakıf en çok çevre ve çocuklar üzerine yapılan projelere ağırlık vermiş olsa da, ihtiyaç sahiplerine yardım (Van depremi gibi), tarım, hayvancılık gibi alanlarda da projelerini sürdümektedir.

Firma ve vakıf, Türk halkına doğaya, kendi halkının insanına yardım etme ve yaratıcı, başarılı projeler ile faydalı olabilme şansı vermekte ve bu konuda da öncü isimlerden biri olma özelliğini taşımaktadır. Bu da firmayı daha önemli ve tercih edilir hale getirmektedir.

Bir firmanın itibarını sağlamlaştırıp köklerini güçlü kılan en önemli özellik, faaliyet gösterdikleri çevrede aktif olup, aldıklarını geri verebilir olmalarıdır. Bu da, bu firmanın ayakta kalmasının en önemli nedenidir.

0 yorum:

Yorum Gönder