Eti, Eti, Eti ! 1972 yılında bestelenen bu reklam şarkısının
devamını bilmeyen yoktur sanırım. Bugün 4 bin kişiyi istidham eden ve 50 ülkeye
ihracat yapan Eti, 1962 yılında Firuz Kanatlı önderliğinde 22 çalışanla
birlikte Eskişehir’de kuruldu. Firuz Kanatlı Türk-Yunan mübadelesi sırasında
ailesiyle birlikte Türkiye’ye geldi. Babasının un fabrikasına sahip olması
sebebi ile buğday üretiminin en elverişli olduğu yerlerden biri olan Eskişehir’e
yerleştiler. Böylece Yunanistan’da sahip oldukları fabrikayı satıp Eskişehir’e
yeni bir un fabrikası açtılar. Firuz Kanatlı Galatasaray Lisesini bitirdikten
sonra Cenevre’de İşletme okudu. Eti’nin temelleri Kanatlı’nın askerliği
sırasında isküvi satışlarının çok yüksek olmasını fark etmesiyle atıldı. Babasının un fabrikasında bisküvi üretmeye
başlayan Kanatlı ilk üretimini yaptğı Bademli Bisküvi ile beğeni topladı. Eti
bugün 300’e yakın ürünü ile Dünya’nın önde gelen ilk 10 şirketinden biri haline
geldi. Firuz Kanatlı, bu başarının “Eti” adında saklı olduğunu, genellikle kurulan şirketlere insanların
kendi soyadlarını koyduklarını fakat Eti kurulurken tek amaçlarının tevazuyla
hayallerini gerçekleştirmek olduğunu belirtmekle işin sırrını hepimize
açıklamış oldu.Benim Eti ile yolum Cicibebe’de kesişti. 1976 yılından bu yana bir
sürü çocuğun büyümesine katkıda bulunan Cicibebe’yi bugün hala zevkle yerim.
0 yorum:
Yorum Gönder