19 Mart 2013 Salı



Eti, Eti, Eti ! 1972 yılında bestelenen bu reklam şarkısının devamını bilmeyen yoktur sanırım. Bugün 4 bin kişiyi istidham eden ve 50 ülkeye ihracat yapan Eti, 1962 yılında Firuz Kanatlı önderliğinde 22 çalışanla birlikte Eskişehir’de kuruldu. Firuz Kanatlı Türk-Yunan mübadelesi sırasında ailesiyle birlikte Türkiye’ye geldi. Babasının un fabrikasına sahip olması sebebi ile buğday üretiminin en elverişli olduğu yerlerden biri olan Eskişehir’e yerleştiler. Böylece Yunanistan’da sahip oldukları fabrikayı satıp Eskişehir’e yeni bir un fabrikası açtılar. Firuz Kanatlı Galatasaray Lisesini bitirdikten sonra Cenevre’de İşletme okudu. Eti’nin temelleri Kanatlı’nın askerliği sırasında isküvi satışlarının çok yüksek olmasını fark etmesiyle atıldı.  Babasının un fabrikasında bisküvi üretmeye başlayan Kanatlı ilk üretimini yaptğı Bademli Bisküvi ile beğeni topladı. Eti bugün 300’e yakın ürünü ile Dünya’nın önde gelen ilk 10 şirketinden biri haline geldi. Firuz Kanatlı, bu başarının “Eti” adında saklı olduğunu,  genellikle kurulan şirketlere insanların kendi soyadlarını koyduklarını fakat Eti kurulurken tek amaçlarının tevazuyla hayallerini gerçekleştirmek olduğunu belirtmekle işin sırrını hepimize açıklamış oldu.Benim Eti ile yolum Cicibebe’de kesişti. 1976 yılından bu yana bir sürü çocuğun büyümesine katkıda bulunan Cicibebe’yi bugün hala zevkle yerim. 

0 yorum:

Yorum Gönder