18 Mart 2013 Pazartesi

Anadolu Grubu

   Temelleri 1950’li yılların başında Özilhan ve Yazıcı aileleri tarafından atılan, Anadolu Grubu, yıllarca süre gelen gelişimi ile 15 ülkede 80’in üzerinde şirketiyle uluslarası bir holding olmuştur. Bünyelerinde bira, meşrubat, otomotiv, perakende ve finans sektörleri olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir. Bunun yanı sıra Anadolu Grubu bilişim, elektronik, enerji, gıda ve sağlık gibi sektörlere de girerek faaliyet alanını genişletmiştir. Anadolu Grubu, çok önemli ve popülaritesi çok yüksek markalar ile birtakım ortaklık yürütmektedir. Bunun başlıcaları Coca-Cola, Mc Donald’s, Miller, Faber-Castell, Beck’s, Kia gibi markalar bunları sadece bir kaçıdır. Anadolu Grubu'nun faaliyet gösterdiği en önemli alan ise kendi bünyesin de doğan ve geliştirilen Anadolu Efes'in bira faaliyetleridir. Vizyonu "Operasyonumuz olan tüm pazarlarda en çok beğenilen bira firması olmak” olarak tanımlayan bu marka misyonunu ise “Sorumluluk bilinciyle tüketilen ürünlerimizle hayata tat katmak.” Olarak ele alıyor. 

   Anadolu Efes; 15 ülkeye yayılan 16 bira fabrikası, 7 malt üretim tesisi, 20 meşrubat şişeleme tesisiyle uluslararası bir güç konumundadır. Anadolu Efes satış hacmi olarak Avrupa’nın en büyük 5. dünyanın ise 12.bira üreticisidir. Anadolu Grubu 2011 yılında Anadolu Efes’in faaliyet gösterdiği Türkiye, Rusya, Orta Asya ve Orta Doğu’da SABMiller Plc. (SABMiller) ile stratejik işbirliğine gitme kararı ile Anadolu Efes markası Rusya pazarında bulunduğu 5.konumdan 2.konuma yükselmiştir. 


   Anadolu Efes bünyesinde bulunan Efes Pilsen markasının ticari başarısının yanında gerçekleştirdiği üst düzey etkinliklikler (Efes Pilsen Blues Festival, Oldies But Goldies) ve sosyal medyayı aktif ve etkin bir şekilde kullanmasını (AVEA GIA ödüllerinde Sosyal Medyayı En iyi Kullanan Marka) gözden kaçırılmaması gereken detaylar olarak görüküyorum.Anadolu Grubu’nun kendi bünyesinde doğan bu markanın yıllar içinde gösterdiği büyüme ve gelişme markanın Anadolu Grubu’nun çalıştığı diğer dünyaca ünlü şirketleri kıskandıracak cinsten. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Tuncay ÖZİLHAN grubunun geleceğe olan bakış açısını “Prestijli bir dünya şirketi olma vizyonumuza uygun kurumsal planlarımızı, stratejilerimizi ve hedeflerimizi sürekli olarak güncelliyoruz” sözleri ile açıklıyor.



 KAYNAKÇA : 

1 - http://www.anadolugrubu.com.tr/

2 - http://www.anadoluefes.com/



0 yorum:

Yorum Gönder