22 Mart 2013 Cuma

Polimeks İnşaat


Türkiye'nin en büyük Yurtdışı Müteahhitlik şirketlerinden Polimeks İnşaat, Mimar Erol Tabanca tarafından 1995 yılında kuruldu. 12 yılda 54 projeye imza atan şirket, 2 milyar 253 milyon dolar değerinde olan Aşkabat Uluslararası Havaalanı projesinin anahtar teslimi ihalesini kazandı. 2016’da tamamlanması planlanan projenin inşası sırasında yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor. 350 milyon dolarlık projeyi de önümüzdeki 1.5 yıl içinde bitirecek. Ayrıca Moskova’da Cem Boyner ve Ethem Sancak ile ortak Boyner mağazası açan Erol Tabanca, yine aynı isimlerle 'Polimed' adında bir eczane zinciri kuruyor.

Bu büyük projelere imza atan şirketin kuruluş hikayesi, Erol Tabanca'nın 1992 yılında gittiği Türkmenistan yolculuğuna dayanıyor. İçinde tost ekmeğinden, tuvalet kağıdına 90 kiloluk valiziyle Türkmenistan yoluna çıkan Tabanca'nın buradaki ilk işi Sağlık Bakanlığı'nın küçük bir kaldırım yenileme işi oldu. Bu iş Tabanca'ya göre çarkın dönmesini başlattı ve ardından bir bakanlık binasının yenilenmesi, park işi ve Mari'de pazar yeri yapıldı. Bu pazar yerinin açılışına gelen ve yapılan işi çok beğenen Cumhurbaşkanı, açılışta Tabanca'ya yeni projelerden söz etti ve proje hazırlamasını istedi. Daha sonra Türkmenistan'da, 12 yılda 300 milyon dolarlık iş yaptı.

Polimeks, inşaat sektörünün prestijli yayınlarından olan Engineering News Record (ENR) Dergisi tarafından yayınlanan "Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi" sıralamasında 56'ıncı; Türk Firmaları arasında ise birinci sırada yer aldı. Ayrıca şirketin tamamladığı projelerden olan Türkmenistan'daki Bağımsızlık Anıtı ve Tarafsızlık Anıtı'nın resmleri, Türkmen parası 10 bin Manat’ın üzerinde bulunuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder