13 Mart 2013 Çarşamba

5 Milyon Çevre Elçisi



Yapı Kredi ve Deniz Temiz Derneği/TURMEPA tarafından yürütülen "Sınırsız Mavi" projesinde 5 milyon öğrenciye ulaşıldı. 




İlköğretim ve lise çağındaki öğrencileri doğal varlıkların korunması konusunda bilinçlendirmek amacıyla başlatılan “Sınırsız Mavi” projesi, 5. yılında 5 milyon çevre elçisi yaratarak denizlerimizin geleceği adına çok önemli bir adım atmış oldu.
Beş milyonuncu öğrenciye ulaşılması vesilesiyle bir açıklama yapan Yapı Kredi Murahhas Azası ve Genel Müdürü Faik Açıkalın, doğanın korunması için öncelikle bilinçli nesiller yaratılması gerektiğine inandıklarını belirtti. Bu inançla hayata geçirilen Sınırsız Mavi projesi ile 5 yılda 5 milyon genci doğaya ve denizlerimize sahip çıkacak çevre elçileri haline getirdiklerini vurgulayan Açıkalın; “Doğal kaynakların bilinçsizce kullanımı ve kirletilmesi sonucunda oluşan küresel ısınma ve iklim değişiklikleri günümüzde tüm canlıları tehdit eden en önemli sorunların başında geliyor. Bizler Yapı Kredi ailesi olarak ülkemizin doğal kaynaklarına sahip çıkmayı en önemli toplumsal görevlerimizden biri olarak görüyoruz. Sürdürülebilir kalkınmanın ancak çevre duyarlılığı ve sosyal sorumluluk bilinciyle gerçekleşebileceğine inanıyoruz. Denizlerimizin korunması yalnızca resmi kurumların ya da sivil toplum kuruluşlarının sorumluluğu olarak görülmemeli, bu alanda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor. Yapı Kredi olarak uzun vadeli en etkili çözümün ve sürdürülebilir kalkınmanın eğitimden ve bilinçli nesillerden geçtiğine inanıyoruz. Bu düşünceden hareketle hayata geçirdiğimiz Sınırsız Mavi Projesi ile 5 milyon öğrencimizi birer çevre elçisi haline getirdik.  Sınırsız Mavi, denizlerin ve çevrenin korunmasına yönelik en geniş kapsamlı eğitim projesi olma özelliğiyle Türkiye’de bir ilki de temsil ediyor. Sınırsız Mavi Projesi ile 5 milyon öğrenci ve ailelerinin yanı sıra binlerce okul, öğretmene ulaşma fırsatı da bulduk. Hedefimiz bu rakamı 6 milyon 600 bin öğrenciye çıkarmak. Kat ettiğimiz mesafe bizi hem gururlandırıyor hem de gelecek için umutlandırıyor” dedi.

Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan M. Yaramancı ise “Yapı Kredi ile birlikte yürüttüğümüz Sınırsız Mavi ile 5 yılda 5 milyon öğrenciye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Yaramancı sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklarımız, eğlendirirken öğreten dersler sayesinde,  denizlerin canlılar için bir yuva olduğunu anlıyor, değerli doğal kaynaklarımızın korunması gerektiğinin ve yaşamın suya bağlı olduğunun farkına varıyor. Okullarda sürdürülen bire bir eğitimle bu yılın sonunda 6 milyon 600 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Bugünden itibaren hayata geçirdiğimiz “
sinirsizmavi.com.tr”  İnternet sitesiyle, Sınırsız Mavi eğitimini ilk ve orta öğretim çağındaki tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin hizmetine sunduk.  Türkiye’ye kazandırdığımız  “Deniz Gönüllüsü” sayısını web sitesi ile birlikte çok kısa sürede iki katına çıkartmayı umuyoruz. Web sitemiz öğrencilere, akademisyenlerce hazırlanan eğitim modülünden yararlanma imkanın yanı sıra, çeşitli oyun ve kazandıran bilgi yarışmalarıyla eğlenerek öğrenme imkanı sunuyor.”

0 yorum:

Yorum Gönder