13 Mart 2013 Çarşamba


    Telekomünikasyon şirketlerinden birinin sosyal sorumluluk projelerini inceledim.

    Teknoloji ve inovasyon, istihdam, eğitim, engelliler ve kültür sanat alanlarında; televizyonda reklamlarını görmediğimiz, topluma değer katan yenilikçi projeler üretmek ve Türkiye'nin geleceğine yatırım yapacak sosyal fırsatlar yaratmak amaçlı fikirleri hayata geçirmişler. Türkiye'nin ve toplumun öncelikleri, ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanmış, uygulanabilir, sürdürülebilir, katılımcı bir yaklaşımla gerçekleştirilen ve ölçülebilir somut sonuçlar üreten projelerden oluşan sosyal sorumluluk karnelerinde The Best Business Awards 2011'den aldıkları En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü ve Golden Peacock Global Sosyal Sorumluluk Ödülü ışıldıyor.

    Anadolu'da mobil, çoklu ortam ve web tabanlı teknolojiler üzerinde yenilikçi fikirleri olan genç girişimcileri desteklemek amacıyla hayata geçirdikleri bir proje; tersine beyin göçü başlatmayı ve kalkınmada dezavantajı olan bölgelerde sürdürülebilir ve kalıcı teknoloji girişimciliği oluşturmayı hedefliyor.

    Fiziksel engelliler yararına yürüttükleri bir proje kapsamında engelli-sivil toplum örgütü-özel sektör birlikteliğini kurarak binlerce engellinin istihdamına katkıda bulunmuşlar.

    İki adet dünya çapında ödülü bulunan diğer projelerinde ise Türkiye'de yaşayan parlak futbolcu adaylarını belirlemek, gençlerin beden ve ruh sağlığına katkıda bulunurken geleceğin yıldız futbolcularına da destek olmak amaçlanmış. Türkiye'nin farklı coğrafyalarından gelen 13-14 yaşlarındaki gençlerin sosyal ve kültürel anlamda kaynaştıran proje, yüzlerce öğrencinin arasından seçilen yeteneklerin Barcelona Nou Camp'ta eğitime gitmeleriyle noktalanmış.

    Hepimizin bildiği bir markanın, müşterisi de olduğum halde, kurumsal bir vatandaş olarak üstlendiği yararlı faaliyetlerinden ancak araştırmaya mecbur kaldığım zaman haberdar oldum. Hayata değer katmanın sayısız yollarından yalnızca birkaçına şahit olmak bile umut verici.

Kaynak:

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Dergisi, sayı:1, Ocak-Şubat 2012

0 yorum:

Yorum Gönder