20 Mart 2013 Çarşamba

Medyaya Yön Veren Dev



Doğuş yayın grubu bugün bünyesi altında topladığı NTV, Star TV, CNBC-e, NTV Spor, Vogue, GQ, National Geographic, NG Kids, Robb Report, NTV Tarih, Kral TV, e2, Kral Pop Tv, NTV Radyo, Kral FM, Virgin Radio, Radio Eksen, Kral Pop Radyo, Radio Voyage, oley.com, tvyo.com, skorist.com gibi öncü yayın kuruluşları ile hiç şüphesiz ki, Türk medyasına yön veren en önemli kuruluşlardan birisidir.

NTV'nin 1999'da gruba katılmasının ardından faaliyetlerine başlayan grup, 1999'dan bugüne MSNBC, CNBC, Virgin, National Geographic ve Condé Nast gibi dünya çapında önemli marka ve kuruluşlarla çalışmakta ve sektöründe önemli atılımlar yapmaya devam etmektedir.

TV'den internete, radyodan dergiye medyanın pek çok kolunda faaliyet gösteren Doğuş Yayın Grubu, prestijli yayınları ve kaliteli yayıncılığıyla adından söz ettirir hale gelmiştir. Gelişen teknolojiye ve son kullanıcının ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışan Grup, teknoloji ve medyanın kesişim noktasına odaklanan, medyadaki inovasyon ve gelişmeleri takip etmekte ve desteklemektedir.

Türkiye'nin ilk haber kanalı olan NTV'nin başarısı Türkiye'de tematik kanal dönemini başlatmış, izleyicilerine gündüz finans-ekonomi ve akşam eğlence içeriği sunan CNBC-e'nin başarısı tematik TV kanalı trendini hızlandırmıştır. CNBC-e, Türkiye'nin ilk finans kanalı olmasının yanında aynı günde farklı iki kuşak sunan ilk hibrid TV kanalı modelidir.

Grup, bünyesine 2011 yılında kattığı Türkiye'nin ilk özel televizyonu STAR TV ile de izleyici kitlesini genişleterek ana kanallar arasında yerini almıştır.

Bunlara ek olarak müzik, spor, eğlence konseptleri grup çatısı altında bulunan Kral TV, NTV Spor, e2, HD-e tematik TV kanalları aracılığıyla izleyicilerle buluşmaktadır.

Doğuş Yayın Grubu aynı zamanda Virgin, NTV Radyo, Kral FM ve Kral Pop gibi her biri farklı tema/müzik kategorisine odaklanan radyoları bünyesinde barındırmaktadır.

İlk olarak 2010 yılında dünyaca ünlü Condé Nast grubuyla yaptığı işbirliği sonucu Türkiye'deki kadın/erkek moda dergi piyasını canlandıran Vogue ve GQ dergilerinin yanı sıra dünyaca ünlü National Geographic Türkiye, National Geographic Kids, Robb Report, NTV Tarih, CNBC-e Dergi Doğuş Yayın Grubu'nun bünyesinde yer almaktadır. 

Bunların yanı sıra kendine özgü ve sadık bir okuyucu kitlesi olan NTV Yayınları'nın da çizgi roman, popüler kültür, ekonomi, doğa bilim, felsefe gibi farklı alanlarda 150'den fazla kitabı bulunmaktadır.

Türkiye’nin online olarak en çok okunan haber sitelerinden biri olan ntvmsnbc.com ise, dünyanın en fazla ziyaret edilen haber sitesi MSNBC'nin teknoloji konusundaki deneyimini NTV'nin güvenilir ve hızlı habercilik tecrübesiyle birleştirmiştir. 

Doğuş Yayın Grubu, gerçekleştirdiği yayınlar ve sosyal sorumluluk kampanyaları için bugüne kadar yaklaşık 800 ödüle layık görülmüştür. Her geçen gün ödüllerine yenilerini eklemeye devam etmektedir. Sadece 2011'de, bakanlıklardan, kuruluşlardan, dernek ve vakıflardan, meclis odalarından, üniversitelerden ve liselerden farklı alanlarda olmak üzere 70'e yakın ödül kazanmıştır.

Tüm bu başarılar göz önüne alındığında, Türkiye’nin medya sektörünün en önde gelenlerinden ve şüphesiz ki en başarılılarından biri olarak Doğuş Yayın Grubu’nu göstermek hata olmayacaktır.


0 yorum:

Yorum Gönder