20 Mart 2013 Çarşamba

Türkiyenin Birası


Türkiyenin Birası


Türkiyede bira denince akla gelen ilk marka olan Efes Pilsen, 1969 yılında İstanbul ve izmirde üretilmeye başlandıi. O tarihten bu yana bir dünya markası olma yolunda hızla ilerleyen Efes Pilsen, 43 yıllık tarihine sığdırdığı birçok ilk ile Türkiye bira pazarının tartıışmasız lideri haline geldi. 1986 yılında Türkiyenin ilk kutu bırasını İzmir Bira Fabrikasında üreten marka. 1993 yılında da ülkede ilk “light” bira olan “Efes Light”ı pazara sundu. Efes ürün ailesinin sonraki üyeleri ise 1998 de şeffaf dönüşümsüz şişede pazara sunulan Efes Dark ve bira sektöründe ilk defa 1999 yılında tüketiciye sunulan 5 litrelik fıçı ambalajı oldu. Marka 1999 da 30. Kuruluş yıldönümü anısınına ilk kabartmalı kutusunu üretti.

2009 yılında 40. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Efes Pilsen, yurt içindeki 5 bira fabrikası, 2 malt fabrikası ve 1 adet şerbetçiotu işleme tessisi ile Türkiıyede %89 Pazar payı ile sektörün tartışmasız lideri konumunda. Türkiye yanı sıra Rusya, Gürcistan, Moldova ve kazakistan da da yatırımları olan Efes in 5 ülkede toplan 14 bira 5 malt fabrikası ve 1 adet şerbetcioğlu işleme tesisi bulunuyor. Avurpanın en çok tüketilen 10 bira markası arasına giren Efes Pilsen aralarında avrupa biirligi ülkeleri ve ABD nin de buluundugu dğnya genelinde 50 nin üzerinde ülkede tüketici ile buluşuyor. Yani bir dünya markası olma yolunda hizla ilerliyor. Almanlara amerikalılara ingilizlere fransızlara ruslara ve dünyanın dört bir yanındaki daha birçok ülkenin insanlarına biranın Anadolu’dan gelen lezzeti Efes Pilsen adıyla sunuluyor. Bira pazarını ve kültürünü geliştirme yolunda pek cok ilke imza atmış olan Efes Pilsen tüketici talep ve beklentilerini ön planda tutarak, Efes Pilsen, Efes Light, Efes Dark, Efes Dark Brown, Efes Xtra, Gusta, Gusta Dark, Mariachi Black, Mariachi Dry, Marama Gold, Marmara Kırmızı, Bomonti ve lisanlı olarak ürettiği Miller Genuine Draft, Beck’s ve Foster’s markalarıyla Bira severlere zengin ürün ve çeşit sunuyor.
 

 

Efes Pilsen Bircok ödül almıştır 1973 yılında Selection Mondial Paris te Altın Madalya alan Efes Pilsen, başarılarına 1979 Golden Caraius, 1981 Monde Selection Bruxelles ve 1983 yılındaki Roma 22. Bira ve Alkolsüz içicekler seçmesi, Madrid Uluslararası Kalite Yarışması ve Medalla de ore Alacalidad İnternacional Bedibas Aliocoholicas Madrid kazandığı Altın Madalyalar ile devam etti.
 
Türkiyenin yaratmıiş oldugu en büyük markalardan birisi olmanın bilinciyle Efes Pilsen, toplumsal sorumlulugunu da en üst düzeyde tutmaya özen gösteriyor. Türkiyede sponsorluk kavramının yaygınlaşmasına öncülük eden Efes Pilsen bir Bira markası olmanın çok ötesine geçerek spora, kültüre ve sanata verdiği destek ile de anılmaya devam ediyor.
37 yıldır sporu, 22 yıldır sinemayı ve müziği, 18 yıldır tiyatroyu ve 15 yıldır turizmi aralıksız desteklemekten, Türkiyenin kültür mirasının korunması ve geliştirlmesine katkı vermekten gurur duyan marka, her anlamda hayatı dolduruyor.
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder