20 Mart 2013 Çarşamba

MADO

Türkiye'de dondurma tüketiminin bir dondurma kültürüne dönüşmesinde en önemli paya sahip olan MADO Dondurmaları gunumuzde halen daha hizmetinden ve kalitesinden hic odun vermeden, Algida gibi buyuk yabanci dondurma zincirlerine ragmen Turkiye'nin en basarili yerli dondurmacisi olmayi basarabilmis tek isim bence.

MADO'un cikis noktasi yüz yıllar önce, Ahir Dağı'nın yamaçlarındaki mağara ve oyuklara birikmiş kar tabakalarını yaz sıcağında meyve özleriyle karıştırarak, karsambaç adı verilen serin tatlıyı üreten Maraşlı ilk dondurmayi kesfeden insanlara kadar nerdeyse dayaniyor.Yillar içinde süt, bal, salep gibi katkılarla gelişip zenginleşmiş olan bu karışımdan yola çıkarak benzersiz tattaki Maraş Dondurması'nı yaratan, Yaşar ailesinin atalarından Osman Ağa sayesinde bugun ki lezzetini alan maras dondurmasi, bugun ulkemizde ve yurt disinda olagan ustu tuketiliyor.

1992’de İstanbul Caddebostan’da açılan ilk konsept kafenin ardından bütün ülkede bir çok şehirde açılan kafelerle kısa zamanda dondurma ve dondurmayla birlikte yenilen tatlıların, kaliteli kahveler eşliğinde sunulduğu özel mekanlara dönüştü. Bugün yurtiçinde 200’ü aşkın adreste Mado Cafe var. Yurtdışında ise şimdilik Dubai, Avustralya,Suudi Arabistan, Kıbrıs, Hong Kong, Güney Kore ve Bulgaristan’da toplam 10 Mado Cafe bulunuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder