11 Mart 2013 Pazartesi


   Kurumsal sosyal sorumlukluk projeleri kurumların, markaların, ajansların itibarlarını korumaya yönelik toplumu sosyal,kültürel,ekonomik açıdan geliştirmeye açık projelerdir.Aslında bu projelere birer halkla ilişkiler faaliyeti desek sanırım yanlış olmaz en azından benim düşüncemin bu yönde olduğunu sööylemek isterim. Yapılan projelerin kalitesi,sürdürebilirliği kurumların, markaların var olan itibarlarını arttırmasına ve toplum da daha saygın ve güvenilir bir marka haline gelmesini sağlaması açısından önemlidir. Kapital düzenin gereği olarak kepçeyle alıp kaşıkla vermek sözünü bu projelerin odağında da kullanabiliriz.Örneğin,bulunduğu sektör itibari ile doğaya ve çevreye büyük zararlar veren bir kurum yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri ile toplumda var olan itibarını, güvenirliğini kaybetmemek hatta arttırmak ister. Çevreye ve doğaya zarar verir ancak yürüttüğü proje kapsamın da yüz, ikiyüz ağaç diker ve çevreci olarak lanse edilir halbuki verdiği zarar doğanın dengesini bozar ve yüz , ikiyüz ağaçla hesaplanamaz bile.Bu gibi kepçeyle milyonlarca lira kazanıp topluma kaşıkla servis eden onlarca kurum,marka var.

  Ben ise yazımda alkollü içki üreten ve pazarlayan bir markayı ve sosyal sorumluluk adına spor alanında gösterdiği başarıları ele almak istedim.Alkol tüketimi oldukça dikkat edilmesi sosyal bilincin ve sorumluluğun her zaman üst düzeyde tutulmasını sağlamakla görevliler. Alkolün bilinçli tüketilmemesi halinde insanın önce kendisine sonrada başkalarına oldukça büyük zararlar verebileceğini kabul etmemiz gerekir.Bu bira grubunun yaptığı onlarca sosyal sorumluluk çalışması arasında destekledeği basketbol kulübünü seçmemin nedeni ise, kurulduğu yıllarda sadece bir basketbol kulubü olan bu takım yıllar yıllar içinde basketbolun lokomotifi olmuş durumdadır. Bu kulüp ülkemize sayısız başarılar kazandırmış,avrupa arenasında bir çok kupa kazanıp ülkemizi kenetlendirmiştir.Şimdi baktığımız da bu kulüp projesinin yıllarca git gide büyüyerek insanların bilinçlerinde öncelikle bir bira markasından çok sayısız başarı kazandırmış,ilkleri kazandırmış bir basketbol kulubü olarak anılması bu projenin başarısının bir kanıtı olsa gerek.

  Bu basketbol kulübü diğer bu grubuun bünyesinde barındığı markalar gibi  kendi bünyesinde sosyal sorumluluk projelerine durmaksızın devam etmektedir. Örneğin, ''Basketbol Sahaları Yenileme Projesi'' kapsamında İstanbul’da, Bilecik’te, Kastamonu’da ve Siir’te basketbol sahalarını onarıp yeniliyor yada basketbol sahası olmayan illere basketbol sahası açıp çocukları spora ve basketbola teşvik ediyor.Bir diğer önemli sosyal sorumlukluk projesi ise ‘Basketbol Topu Kumbarası’ projesi ile oynadığı basketbol maçların da attığı sayı kadar okullara basketbol topu göndermesi oluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder