19 Mart 2013 Salı

Bir Marka Hikâyesi Olarak BEYMEN



Dünyada ve Türkiye’de tüm markalar arasında zorlu bir rekabet söz konusudur. Markalar bu rekabet ortamında kendisini en iyi şekilde anlatması, savunması gerekmektedir. Bu doğrultuda markalar reklam ve halkla ilişkiler faaliyetleri ile tüketicinin güvenine, sevgisine ve ilgisine hitap ederek bir imaj yaratmaya çalışıyorlar. Yapılan bu faaliyetlerden birisi olan   “Marka Hikâyesi” markalar için büyük önem taşıyor. Marklar kurumsal kimliklerinde nasıl kurulduklarından, nasıl geliştiklerinden, hizmetlerinden, iyi yönlerini ve ilginç taraflarını anlattıkları marka hikâyeleri ile tüketici arasında doğru bir iletişim kurmaya çalışırlar.


Bu bağlamda bir marka hikâyesi olarak Beymen’i ele alalım. Beymen köklü bir geçmişe sahip olan Türkiye’nin önemli ve popüler markalarından birisidir. Beymen’i Beymen yapan her şeyden önce yapmış oldukları işe inanarak bu yola çıkmış olmasıdır. Aynı zamanda Türk moda sektöründe kaliteyi yakalamış ve dünya standartlarında ki kaliteye sahip olan bir markadır. Beymen’inin en dikkat çekici tarafı ise kendi koleksiyonları dünyada best- in - class (sınıfının en iyisi ) olarak kabul ediliyor olmasıdır. Ayrıca müşteri ilişkileri ve müşteri memnuniyetinin ön planda tutulması Beymen’i sektöründe önemli hale getiriyor ve örnek teşkil ediyor. Beymen mağazalarında önde gelen birçok dünya markalarının yer alması ve dünya markalarının satışının olması, Beymen’i önemli ve dikkat çekici hale getiriyor. Beymen'in bir diğer dikkat çekici noktası ise tanıtım filmlerinde kullanılan kişilerin popüler ve ünlü kişiler olması. Bu durumda Beymen'e artı olarak satışlarda geri dönüyor. 


Sektörün birçok alanında iş yapan Beymen, olumlu ve dikkat çekici özellikleri ile bizlerin beğenisini kazanmış bir markadır. Bence Beymen kuruluşundan günümüze kadar başarılı bir politika izleyerek bu günlere gelmiştir. Hiçbir zaman kalitesinden ve müşteri memnuniyetinden ödün vermeyerek çizgisinin dışına çıkmamıştır. Bu kadar başarılı ve dikkat çekici özelliği bir arada bulunduran bir markayı takdir etmemek elde değil. 












0 yorum:

Yorum Gönder