19 Mart 2013 Salı

İLKLERİN MARKASI ÜLKER


          1944 yılında Ülker markalı ilk petit beurre(pötibör) bisküvi üretimine başlayan Yıldız Holding günümüze kadar oldukça başarılı bir süreç izleyerek gücüne güç katmış ve birçok sektörde aktif olarak üretim yapmaktadır. 1948'de bisküvi fabrikası kuruldu böylece üretim kapasitesi arttırılmış oldu. 1965'te modern ve daha gelişmiş makinelerle yeni bir fabrika kurulmasıyla hem çeşitte hem de üretimde artış görüldü. Üretimin artması yanında birçok düzenlemeyi de getirdi. Ürünlerin dağıtımı konusu ön plana geldi. Ardından 1972'de ilk çikolata üretimi yapıldı bu gelişmeyi 1974 yılında Ülker Çikolata fabrikasının kurulması takip etti. İhracatta da aktif olan marka ürünleri için gerekli olan un ve ambalaj alanlarında da yatırımlar yaptı. Üretimi kolaylaştırmak açısından un ve ambalajın yanı sıra makine yatırımında da bulunuldu. Bilişim, kağıt, yağ, süt ve sütlü ürünler endüstrisine yapılan yapılan yatırımlar da markanın ne kadar geniş görüşlü, üretken ve girişimci olduğunu gösteriyor. Yaptıkları birçok ortaklıkla sahip oldukları yeni ürünler markaya güvenilirlik sağlarken çok daha geniş bir ürün yelpazesinin oluşması daha geniş kitlelere erişilmesini sağladı.

         Kendimi bildim bileli Ülker markalı birçok ürün tüketiyorum. 1944'teki ilk üretiminden beri kalitesinden asla şaşmayan sürekli yenilikleri takip eden ve tüketiciye ürün seçenekleri sunan marka yılların geçmesine rağmen piyasada gücünü sürdürmektedir. Geniş ürün skalasıyla gencinden yaşlısına, sağlıklı beslenmek isteyenden kendini şımartana birçok profile hitap eden marka böylece piyasadaki yerini gün geçtikçe daha da sağlamlaştırıyor.

       Ülker, 1989 yılında kurulan Yıldız Holding'in en önemli markalarındandır. Hero, Kellogs, Godiva gibi birçok markayla ortaklığı olan Ülker üretimine ara vermeden hepimizin evlerine girmeye devam ediyor. Ülker ürünlerinin hala en çok tüketilen ürünler arasında olması 69 yıllık başarı hikayesinin kanıtıdır.


Ülker Tarihçe için
Ülker Sitesi için

0 yorum:

Yorum Gönder