11 Mart 2013 Pazartesi


Türkiye'de birçok sosyal sorumluluk projesi yapılmaktadır. Birçok marka halka karşı sorumluluklarını yerine getirmek için bu projelere destek vermektedir. Bu kapsamda markalar uzman kişiler tarafından yürütülen çalışmalar ile aktif bir şekilde sosyal sorumluluk projelerine destek verip, bu doğrultuda projeler yapmaktadır.


Analizler ile tespit edilen sorunlar ve sorunlu bölgeler için yapılan sosyal sorumluluk projeleri ülkemizde aktif bir şekilde yapılmaktadır. Toplumun kanayan acılarına bir nebzede olsa destek olmayı borç bilen markalar, şirketler ülkemizde birçok güzel işler yapmaktadırlar. Bu şekilde birçok marka, şirket var. Ama benim aklımda son yıllarda en çok kalan ve çok hoşuma giden bir reklam filmi ile çok şey anlatan sosyal sorumluluk projesi oldu. Bu sosyal sorumluluk projesini yapan bir bankadır. Bu banka ciddi bir şekilde yapılan çalışmalar sonrasında yapmış oldu reklam filmleri ile çok konuşuldu. Yapmış olduğu reklam filmlerinden  birinde bir babanın yapmış olduğu fedakârlık örneğini bizlere sunuyordu. Baba zor şartlarda geçimini sağlayan birisi olmasına rağmen yine de çocukları ve diğer başka çocuklar okusun diye, elindeki parası ile yaptırmış olduğu okula bugün gururla bakmaktadır. Böylesine güzel bir amaç için yapılan işlere destek veren bu banka ve daha nicesini takdir etmek gerekir. Ve tabii ki de bu örnekteki fedakâr baba ve nice fedakâr insanları unutmamak gerekir.


" İşimiz Halden Anlamak" sloganı ile ülkemizde güzel işlere imza atan bu bankayı yapmış oldukları başarılı sosyal sorumluluk projesinden ötürü tebrik etmek gerekir. Böyle bir sosyal sorumluk projesi yapmamış olan başka marklar ve şirketlerinde bu tür işler yapmasını temenni ediyorum. Burada esas konu ülkenin geleceği için bilinçli, eğitimli insanlar yetiştirmektir. Buna destek veren her şirketi ve markayı kutlarım. Ne olursa olsun sosyal sorumluluk projeleri desteklenmeli ve sürekli hale getirilmelidir. 

0 yorum:

Yorum Gönder