19 Mart 2013 Salı

Mavi Başarı



Belirli bir sektörde sürekli gelişme göstermek zordur. Özellikle çeşitliliğin fazla olduğu ve insanlara bire bir beğenisine hitap eden tesktil sektöründe. Bu başarı basamaklarını istikrarlı şekilde tırmanan Mavi Jeans, hiçbir Türk markasının yapamadığını yapıyor. 1991 yılında İstanbul’da kurulan Mavi Jeans Türkiye’de olmadığı kadar dünyada büyük başarılarla adından söz ettiriyor. Hatta öyle ki Amerika’da neredeyse her üniversite öğrencisinin mutlaka bir Mavi Jeansi var diyebiliriz.
Denim ürünleri ile tanınan tekstil firmasi 16 yıldır Türkiye'de, bugün; ABD, Kanada, Almanya, Avustralya ve Rusya’nın aralarında bulunduğu 50 ülkede 288’i Mavi Shop olmak üzere 4.000’e yakın noktada müşterileriyle buluşuyor.

“Ürünü markaya tasarım taşır” anlayışını benimseyerek; çok kültürlü bir tasarım ekibi yaratan Mavi, dünyanın dört bir yanından tasarımcı ve danışmanlarla işbirliği yapıyor. Bu da markanın her kesimden müşterinin isteklerine hitap etmesini sağlıyor. Yapılan araştırmalara göre Mavi, Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da en iyi markalar arasında dikkat çekiyor. 2006 yılında Time Dergisi Mavi’yi Dünyanın en iyi 16 Jeans markası arasında gösterdi.

Mavi Jeans’in en ilginç olayı Türkiye’de tercih edilmemesine rağmen dünyanın birçok önemli noktasında mağazası bulunması ve yurtdışında daha çok tercih edilmesi. Amerikan eski Başkanı Bill Clinton’ın kızı Chelsea ve eşi Hillary Clinton, Cher, Spice Girls’den Geri Halliwell, Daryl Hannah, Antonio Banderas, Hillary Duff, Annie Lennox, Juliette Lewis gibi çok sayıda ünlü tercih ediyor.

Bir başka başarısı ise dünyaca ünlü model Adriana Lima’ya bir reklam kampanyası için evet dedirtmiş olması. Bu kampanya ile hem dünyadaki başarısını büyütmek hem de Türk insanının sempatisini kazanan yabancı bir ünlüyle yurtiçi tercihini yükseltmek. Bir nevi bir taşta iki kuş vurmak. Başarılı reklam maceraları bununla ibaret değil. Yakışıklılığıyla herkesi kendine hayran bırakan Kıvanç Tatlıtuğ da bu firma için reklam serisinde yer almıştı. Hatta bu reklam ın sloganı olan 'Çok mu çok oluyoruz' ve repliğinde yer alan 'Çok sev' ve 'Vay vay vay çantaya bak' cümleleri o dönem herkesin dilindeydi. 

Mavi Jeans, kendi sektöründe rakiplerini geçerken dünyayı giydirmeye,  Türkiye’yi gururlandırmaya devam ediyor. 

Mavi Jeans internet sitesi için tıklayınız. 

0 yorum:

Yorum Gönder