12 Mart 2013 Salı

şirket proje ve hedefi


Buğra Bingöl
11015053
PUB 202
BİLGİ ÜNİVERSİTESİ
13/03/2013

ŞİRKETLERİN PROJE VE HEDEFLERİ
  
   Şirket olarak enerji, finans, lojistik ve mücevherat işleri yapmaktayız. Ülkede bizi mücevherat sektöründe tanınıyoruz. Çünkü mücevherat da aslında markayız ve bilinen sayılı mücevheratçılardanız. Mücevherat yaptığımız markayı da kullanarak başka sektörlere de yatırım yapıyoruz.
  
    2. yatırım sektörü olarak enerji sektöründe de yine bir marka yaratmak istediğimizden dolayı önce Kıbrıs’da ilk açılan sonra 2001’de türkiye’ye taşındı. Bu sektörde de ‘ilk hedef 5’ olan sloganımızla 2006 yılında koyduğumuz bu hedefi şu an Türkiye genelinde 450 bayimiz vardır. Şu an bu sektörde de marka haline gelmeyi başarıldı. Bu da bizi artık sadece mücevherat sektöründe tanınmayacağız. Bunu da başka sektörlere yansıtmak bizim amacımızdır. Bu yatırımları yurtdışında da Arnavutluk ve Kıbrıs olmak üzere oluşmaktadır.

    3.yatırım sektörü olarak finans sektöründe de yurtdışında ve yurtiçinde yapılan yarıtımlar vardır. Yurtdışında Ukrayna ve Kıbrıs’da açılan bankalar holdingimizin uluslararası alanda bir güç olmak için ilk adımlarını buralarda açılan bankalar holdingimizin önemli adımlarıdır. Bu yatırımlar 2007 yılında aktif büyüklüğünü %62 oranında, özkaynaklarını da %56 artıran bankalar,2000 yılından bu yana dolar bazında yaklaşık 20 kat arttı. Bu banka kıbrıs’da olandı bi de Ukrayna’daki banka ise yatırımımızın olgun dönemi olmak üzere Ukrayna’nın ilk beş bankasından biri olmak da bizim şirket olarak hedefimizdir.
   Yurtiçinde de altın borsasında İstanbul Altın Borsa’sında üyedir ve altın alım satımlarına ithalat işlemlerine aracılık ediyor.

    4.yatırım sektörü olarak lojistik sektöründe ise genelde denizcilik işleri yapılıyor ve 2 tane denizcilik şirket olarak çalışılmaktadır. Bir şirketimiz gemi yapımı işini uzman ve deneyimli ekibiyle beraber çalışılmaktadır. Diğer şirketimiz de kimyasal madde ve petrol taşımacılığında yerli ve yabancı firmalara tüm dünya denizlerinde hizmet veriyor.



0 yorum:

Yorum Gönder