12 Mart 2013 Salı

Çevreciyiz


Kurumsal sosyal sorumluluk; şirketler açısından doğru konumlandırılması gereken bir iletişim stratejisidir. Kurumsal kimlik, vizyon, ve etik değerler kurumsal sosyal sorumluluk olarak ön plana çıkmaktadır.
  Sosyal sorumluluk projeleriyle ön plana çıkan 4 yılda 6 milyon Euro yatırım gerçekleştiren ve İtalyan markası olan lastik üreticileri fabrikasına yaptığı yatırımlarla çevreye olan sorumluluklarını yerine getiriyor. Üreticilerin öncelikli hedefi sürdürebilirlik anlayışı çerçevesinde atık yönetimi alanında geri dönüşümüdür. Üretim faaliyetleri sonucu oluşan tüm atıkların öncelikli olarak geri dönüşümünün sağlanması ve atıkların ekonomiye geri kazandırılması için çalışmalarını sürdürmektedir. Ve bunun yanı sıra en düşük tüketim seviyesine sahip olmasına rağmen 2013 yılı içersinde atık suların geri kazanımı ile ilgili bir projede başlatılacak olup, atık suyun geri kazanılması ve su kulanımının daha azaltılması planlanmaktadır.
   Şirketin CEO’su ise sosyal alandaki politikasını; sadece markasını güçlendirmek veya duyurmak değil, aynı zamanda buna benzer önemli, kaliteli olayların bir parçası da olmak istediğini belirtmiştir. Sosyal sorumluluğun şirket  için önemli bir kavram, şirket politikası için önemli bir değer demiştir. şirketin 130 senedir var olduğu ve bu doğal olarak para kazanması, kár etmesi sayesinde oldu, çünkü bu olmasa devam etmesi, ‘yaşaması’ mümkün değil. Aynı zamanda ve daha da çok değerleri sayesinde var. Bunlar etik değerler ve sosyal sorumluluktur diye altını çizmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder