20 Mart 2013 Çarşamba

Kiğılı Marka Hikayesi



Tüm dünyada var olduğu gibi Türkiye'de de büyük bir rekabet ortamı vardır. Rekabetin içinde yer alan markalar bulunduğu ortamda kendisini en iyi şekilde anlatarak kendisini rakiplerinin arasından sivriltmesi gerekir. Buna bağlı olarak markalar verdikleri reklamlar ve aldıkları halkla ilişkiler hizmetleriyle tüketicinin güvenini kazanarak marka ilgisini çekmektedir. Markalar kurumsal kimliklerinde geçmişlerinden, gelişme süreçlerinden, hizmetlerinden bahsederek bir marka hikayesi oluştururlar ve bu oluşturdukları marka hikayesi ile müşteri arasında doğru bir iletişim kurmaya çalışırlar.


 
Kiğılı'nın marka hikayesine bakalım. Kiğılı Türkiye'nin köklü geçmişe sahip, sayılı tekstik firmalarındandır. Kiğılı ürettiği kaliteli ürünler sayesinde sadık müşteriler kazanmıştır ve bu sayede kurulduğu günden bu yana daha da güçlenerek günümüze gelmiştir. Kiğılı'yı önemli kılan en önemli faktörlerden birisi de yaptıkları işe gerektiğinden fazla inanmasından kaynaklanmaktadır. Bu sayede Türk moda sektörünü ve dünya markaları arasında iyi bir yer kazanmıştır. Kiğılı'nın dikkat çeken özelliklerinden birisi de müşteri ilişkileri ve müşteri memnuniyetinin ön planda tutulmasıdır. Kiğılı müşterilerini mağdur etmemek adına müşteri hizmetlerine çok önem göstermektedir. Kığılı'nın müşteri ilişkilerine verdiği önem sektördeki diğer firmalara örnek teşkil etmektedir. Kiğılı'nın bir diğer dikkat çekici noktası ise tanıtım filmlerinde kullanılan kişilerin ağırlıklı olarak model olmasıdır. Bu durum Kiğılı'ya satışlarda artı olarak geri dönmektetedir.

Kiğılı ürettiği kaliteli ürünü, uygun fiyatla tüketicilere sunmaktadır. Ayrıca Kiğılı verdiği kaliteli müşteri hizmetleriyle de sektöründe liderliğini korumakta ve diğer firmalara da örnek teşkil etmektedir. Uzun zamandır kalitesini hiç bozmadan bu günlere gelen dikkat çekici özellikleriyle bizlerin beğenisini kazanmış bir markadır. Bana göre Kiğılı kurulduğu günden bu yana başarılı bir politika izleyerek bu günlere gelmiştir.

 

0 yorum:

Yorum Gönder