10 Aralık 2012 Pazartesi

ÜRETMİYORUZ SADECE TÜKETİYORUZ




The Corporation belgeseli günümüzün en büyük felaketlerinden birinin nasıl gözler önünde büyüdüğünü ve insanların bu döngünün içinde nasıl farkında olmadan kendi sonlarını hazırladığı gerçeğini anlatıyor. Bundan 150-200 yıl önce sanayi devriminin ardından seri üretim, daha çok işci gücü için kurulan şirketler artık küresel birer güç haline geldiler toplulumuzda. Öyle ki şirket olarak değil birer 'Birey' olarak sayılıyorlar kanunlar karşısında. Duyguları olmayan kurumsal bireyler !



Asıl amaçları insanoğlunun ihtiyaçlarını üretip-satmak olan bu şirketler özünde insanlar için değil kendi karları ve çıkarları doğrultusunda topluma ve doğaya en çok zararı verenler aslında. Günümüzde gelinen şu son noktada her şirketin asıl hedefi ürettiği malı ucuz işçilikle ve en ucuz hammedeyle üretmek. Artık sömürge kalmadı desekte aslında günümüzde aleni bir şekilde sömürgeciliğide devam ettiren yine bu şirketler. 3. dünya ülkelerinin ucuz işçiliği için oralarda kurdukları fabrikalarla o bölgeyi kirletip insanlarına zarar veren ve aynı zamanda da bu insanları çok ucuza, fazladan mesailerle çalıştıran yine bu kurumsal bireyler yani şirketler. Bu geri kalmış ülkelerde ilk başta her ne kadar büyük bir fırsat gibi gözüksede kurulan fabrikalar, sonrasında yaydıkları atıklarla, tükettikleri kaynaklarla



 Dünya'mıza ve insanoğluna verdikleri zararı yapılan araştırmalarla görmek hiçte zor değil. Bu üretim ve tüketim çılgınlığı içinde gözlerimiz boyanırken aslında tükettiğimizin kendi yaşam alanımız olduğunu farketmeli ve geleceğimize(bizim için okadar yakın bir son olmasada bizden sonra ki nesillerimizin geleceğine) sahip çıkmalıyız.

0 yorum:

Yorum Gönder