30 Aralık 2012 Pazar

BİRBİRİMİZİ YEMEKTEYİZ!


FOX TV-YEMEKTEYİZ

 

Fox Tv de uzun süredir ''Yemekteyiz'' isimli bir yarışma programı yapılıyor.Bu yarışma programının formatı ise şöyle:
Daha önce birbirini tanımayan 5 kişi mutfakta hünerlerini sergileyecek ve diğerlerini etkilemeye çalışacak.Bu yarışmacılar değişik yaş guplarından, farklı mesleklerden,farklı kültürlerden oluşacak bu yarışmacıların en büyük iddiası misafiri en iyi şekilde ağırlamak ve güzel yemek pişirmek. Her akşam bir yarışmacı diğer yarışmacıları evlerinde ağırlayacak ve gecenin sonunda konuklar ev sahibine 10 üzerinden puan verecekler.5 günün sonunda tüm yarışmacılar hünerlerini sergiledikten sonra 5 günde verilen puanlardan en yüksek puanı alan para ödülünün sahibi olacak.


Aslında program izleyicileri farklı kültürlerle tanıştırıyor ,yemek ve sofra düzeni ile ilgili bilgiler kazanmamıza yardımcı oluyor, fakat yarışmacılar rakiplerine puan verdikleri için herkes birbirinin açığını arıyor bir bahane bulayımda puanını düşüreyim birinci olma şansım tehlikeye girmesin gözüyle bakıyorlar ve en çok ödülü hakeden yarışmacılara bile düşük puan verebiliyorlar. İş böyle olunca eleştirinin dozu biraz artıyor ve yemekler üzerinden kişilere kadar hakaretler yağıyor.

 

Yeni yemek tarifi öğreneyim,farklı kültürlerin mutfakları hakkında bilgim olsun diye bu programı izlerseniz TAM BİR FİYASKO ile elinizde kumanda bekler durursunuz. Ama sofrada koca koca insanların birbirlerine çocuk gibi atışmalarını izleyeyim,bir yemekten ne gibi mide bulandırıcı şeyler çıkabiliyor bunun çeşitlerini öğreneyim derseniz bu program tam size göre.

Kısaca programa YEMEKTEYİZ değil de,BİRBİRİMİZİ YEMEKTEYİZ derseniz daha doğru olur. İyi seyirler…

0 yorum:

Yorum Gönder