31 Aralık 2012 Pazartesi


Hayvanların büyülü dünyasına gizlice girip göz önünde olanların ötesinde, fark edilmeden yaşananları izleyiciyle paylaşan o güzel kanal tabi ki ‘National Geographic Channel’.
  Farklı izleyici kitlesini hedefleyen bu belgesel kanalı eğitici ve öğretici yayınlar yapmaktadır. Kimi zaman gündeminde vahşi doğa varken kimi zamanda doğaüstü olaylar, evrenin oluşumu veya atmosfer hareketleri hakkında çekimler yaparak bol görsel şölenli eğitici öğretici bilgilere yer vermektedir. Vahşi doğa derken öyle herkesin gidip görebileceği hayvanlardan bahsetmiyorum tabi ki...
 Kimi zaman çekim uğruna canların feda edildiği timsah avcılarından tutun da, okyanus da bilinmeyen binlerce canlının dolaştığı sularda kulaç atan insanlardan bahsediyorum. Bazen öylesine korkunç koşullarda çalışıyorlar ki, izlerken belgeselin konusundan çok çekim uğruna yapılan fedakârlık dikkat çekiyor. Belki de hiç birimizin yaşamı boyunca görme imkânı bulamayacağı dünya üzerinde çeşitli yerlerde yaşayan vahşi yaratıkları, bedeninden büyük zehir yayabilen canlıları, korkutucu cüssesi altında insancıl yaşamları olan dev hayvanları evimizin içine getiren ve benim vazgeçilmezlerim arasında yer alan kanaldır  ‘National Geographic Channel’.Tabi ki her güzel şeyin bir bedeli olduğu gibi bu kanalıda izlemenin yolu ülkemizde kablolu TV veya digitürk üyeliğinden geçiyor.


0 yorum:

Yorum Gönder