24 Aralık 2012 Pazartesi

E-GAZETE OLARAK MİLLİYET

                                                 
                                                   E-GAZETE OLARAK MİLLİYET  



     Günümüzdünyasında, gelişen internet teknolojisi ve bu gelişime paralel olarak artan internet kullanımı, haber alma mecralarında değişime yol açmıştır. İnternet gerek sosyal medya, gerek ana akım medya yoluyla haber kaynağı olarak televizyon, gazete, radyo gibi bir iletişim kanalı haline gelmiştir.
       İnternetin bir iletişim kanalı olarak gelişmesinden sonra gazetelerde kendi internet sitelerini kurarak  günlük e-gazete olarak hedef kitlelerine ulaşmaya başladılar. E-gazeteler artık internet olan her evde herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir haber kaynağı haline dönüştü.Bende her internet kullanıcısı gibi interneti haber kaynağı olarak da kullanıyorum.Çünkü internette hızlı haber, farklı kaynaklara kısa sürede başvurabilme, haberlere yorum yapıp sosyal medya da kendi fikirimi sunabilme imkanına sahibim. Her gün internete ilk girdiğimde Milliyet gazetesinin internet sayfasına girip haberleri okuyorum .
      Milliyet.com'u e-gazetem olarak seçmemdeki en önemli neden  evimize küçüklüğümden beri her sabah Milliyet gazetesinin gelmesidir. Ailem her sabah Milliyet okuduğu ve Milliyet'e güvendiği için Milliyete karşı bir marka güvenirliğim var. Öte yandan Milliyet.com'un site tasarımı, site kullanışlılığı, önemli haberleri mutlaka göze çarpan bir şekilde sitesinde yer vermesi, haberlere yorum yapabilmem ve bu sayede sosyal mecrada tartışmalara katılabilmem Milliyet.com'u seçmemdeki diğer önemli nedenler arasında gösterebilirim. Milliyet.com sayesinde Can Dündar gibi sevdiğim köşe yazarlarının yazılarını da okuyabiliyor ve bunlara yorum yapabiliyorum.
     Milliyet.com'un bana cazip gelen sevdiğim özelliklerinin yanı sıra, sevmediğim olumsuz yönde eleştirdiğim yanları da var. Bunların başında haber başlıklarıyla, haber içerikleri arasındaki uyumsuzluk geliyor. Bazen bazı haberlere dikkat çekici, farklı başlıklar atılıyor fakat haberin içeriği bu başlığın dışında oluyor. Kişisel kanaatim bunu habere girmem için yapıyorlar. Böylece yeni açılan sayfada yeni reklamlarla karşılacağım ve gazete reklamdan para kazanmış olacak. Ben ailemden dolayı milleyete sadık bir okur olabilirim fakat bu durum uzun vadede diğer okurların gazeteye karşı olumsuz bir tavır oluşturup başka gazetelere geçmesine neden olabilir. Milliyet.com'un hakkında sevmediğim bir diğer tarafı her haber için çarpıcı ifadeler kullanması diyebilirim. Siteye girdiğimde her haber için kırmızı gibi göze çarpan renkler kullanılıyor ve neredeyse her haber  şok , son dakika, çok şaşıracaksınız gibi ifadeler kullanılıyor. Bu da hangi haberin daha önemli, hangisinin daha önemsiz olduğu konusunda ayrım yapmamı zorlaştırıyor. Milliyet.com bu olumsuz yanlarının yanında sitesinde çok fazla reklama da yer veriyor. Hürriyet.com 'la karşılaştırıldığında sitedeki reklam oranları arasında ciddi farklar olduğunu söyleyebilirim. Hem PR hem de reklamcılık bölümü öğrencisi olarak fazla reklam vermenin çok fazla mesaj verdiği için reklama olan algıyı düşüreceğini hem de gazeteye haber kaynağı olarak güvenilirliğinin düşeceği görüşündeyim.
    Milliyet.com gerek ailemin etkisiyle internet kullandığımdan bu yana bende oluşan alışkanlıktan dolayı sevdiğim sevmediğim yanları bulunan her sabah mutlaka ziyaret ettiğim bir e-gazete sayfasıdır. Umarım sevmediğim yanlar kısa bir zaman içersinde düzelir.




0 yorum:

Yorum Gönder