30 Aralık 2012 Pazar

Pitchfork Media


          Hayatımda müzik çok büyük bir yer kaplıyor. Dinlediğim gruplarla ilgili son haberlere hemen ulaşmak da haliyle benim için çok önemli. Bu haberleri genellikle twitterdan takip ediyorum. Takip ettiğim plak şirketleri, müzisyenler ve farklı müzik haber siteleri içinde bu yazımda Pitchfork Media'dan bahsetmek istiyorum.

          Pitchfork, 1995'ten beri yayında. Genellikle bağımsız müzikle ilgili yazılar bulabiliyorsunuz sitede, özellikle de indie rock ve deneysel müzik çok sevdikleri tarzlar. Pitchfork Media, müzik haberlerini yazdığı gibi albüm kritiklerinde de bulunuyor. Albümleri 0-10 arası puanlandırıyorlar, ancak bu kritik konusunda pek de objektif oldukları söylenemez. Çok beğendiğiniz, muhteşem olduğunu düşündüğünüz bir albümün çok düşük bir puan almış olduğunu görebiliyorsunuz. Müzikalitesi olmayan, hatta kuru gürültü diyebileceğiniz bazı albümler ise çok yüksek puanlar alabiliyor.


          Pitchfork aynı zamanda bir müzik festivali de düzenliyor ve destekleri müzisyenler de oluyor. Pitchfork'ün desteğini almış bir müzisyenin sırtının kolay kolay yere geleceğini söyleyemeyiz!
       
          Genel olarak albüm kritiklerine çok katılmasam da (gerçi The Cure'un Disintegration albümüne 10 vererek gönlümü kazandılar) Pitchfork en son müzik haberlerini öğrenmek için en çok tercih ettiğim medya kanalı. Kendi web siteleri haricinde Twitter, Facebook, Tumblr, Spotify ve Youtube'da da hesapları var. Yabancı müzikle ilgilenenlere tavsiye ederim! :)

          Web sitelerinde ayrıca her yıl "En İyi Şarkılar" listesi yapıyorlar, bu senekine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
                       


0 yorum:

Yorum Gönder