19 Kasım 2012 Pazartesi

YAŞAMLA ÖLÜM ARASINDAKİ GAZZE !!!

YAŞAMLA ÖLÜM ARASINDAKİ GAZZE
Yıllardan beri sürüp giden ve etkilerini başta Ortadoğu ve islam ülkelerini içinde barındıran İsrail-Filistin savaşı etkisini hala günümüzde devam ettirmekte ve birçok masum insanın ölümüne yol açmaktadır.İsarl'in uygulamış olduğu bombalı saldırılar kadın -erkek,genç-yaşlı birçok insanın hayatını kaybetmesine neden olmaktadır.Özellikle İsarail.ve Hamas arsında yaşanan çatışmalar sonucunda birçok sivil hayatını kaybederken birçok kişinin yaralanmasına neden olmuştur.Bir ara sessizliğe bürünmüş olan İsaril-Filistin savaşı son 1 haftada yaptıkları bombalı saldırılar sonucu büyük kayıplar verilmiştir.
 İsrail'in Gazze'ye yapmış olduğu savaşın bilonçosu büyük olmuştur.En son olarak İsrail savaş uçaklarından olan bir füze 2 binayı havaya uçurarak içlerinde 12'si sivil 4 çocuk ve yaşlı bir bayanın ölümüyle sonuçlandırmıştır.İsrail'in yeraltındaki Filistin hedeflerini vurmak için MPR-500 tipi sığınak delici bombalar kullandığı öne sürülürken, söz konusu saldırılarda ölen sivillerin sayısı da her geçen gün artıyor olması büyük kayıplara neden olmaktadır.
İsarilin geçtimiz Çarşamba günü başlattığı operasyonda şu ana kadar 1,350 hedefin vurulduğu belirtilmiş ayrıca 86 Filistinli 3 İsrailinin ölümüne neden olmuştur.İsral özellikle saldırılarını dünya kamaoyunun görmemesi için basın binalarını bombalayarak medya mensuplarını hedef noktası yapmıştır.
 Tüm dünyayı eetkisi alan bu çatışamnın kimse tarafından engellenemiyor olması çok acı bir durumdur. Hergün gözümüzün önünde bu kadar insan hayatını kaybederken bizim elimizi kolumuz bağlı oturmamız ve dünyanın buna seyirci olması oldukça utanç verici bir durumdur.
 Umarız bu saldırıların durudurulması için bir an önce çalışmalarda bulunup ,etkileşim sağlanırda daha fazla ölümle sonuçlanmadan son bulur...

0 yorum:

Yorum Gönder