20 Kasım 2012 Salı

Tüyap Kitap Fuarı başladı...


31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı TÜYAP' ta açıldı. 25 Kasım'a dek sürecek fuarda 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu, 40 ülkeden yayınevleri, telif ajansları ve konuk yazarlar katılacak.

31. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı, 17 Kasım itibariyle düzenlenen bir törenle başladı. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlayan düzenlenen fuarın açılışına, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, Çin Halk Cumhuriyeti Basın-Yayın Bakanı Liu Binjie, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve fuarın onur konuğu olan Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers katıldı.

Bu yılki teması "
Çocukluğum Yurdumdur - Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" olan etkinliğe ilgi büyüktü. İstanbullular, geçtiğimiz yıllarda, fuar mekânını "şehre uzak" olduğu için eleştiyorlardı. Fakat bu yıl, metrobüs hattının Beylikdüzü' ne kadar uzatılması ile TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ne ulaşım da kolaylaştı.
Kitapevleri, bu durumun ziyaretçi sayısına yansıyacağından da oldukça emin. 25 Kasım'a dek sürecek fuara 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak; 200 etkinlik ve yüzlerce imza günü düzenlenecek.

Gülten Dayıoğlu'nun ''Onur Yazarı'' olduğu ve ana teması ''Çocukluğum Yurdumdur-Çocuk ve Gençlik Edebiyatı'' olarak belirlenen kitap fuarı, birbirinden renkli çocuk etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Fuar süresince Gülten Dayıoğlu'nun katılımıyla çocuk edebiyatı üzerine panel ve söyleşiler düzenlenecek.

Ayrıca kitap fuarıyla ilgili en güncel haberler, konuk yazarlar, katılımcı yayınevleri, imza günleri ve etkinlik programıyla ilgili her türlü güncel haber ''www.facebook.com/istanbulkitapfuari'' ve ''www.twitter.com/kitapfuari'' üzerinden takip edilebilecek.

Bence böyle etkinliklerin olması insanları kitap okumaya teşvik etmek için çok iyi bir yöntem. Ayrıca imza günleri sayesinde de insanlar kitaplarını imzalatabiliyorlar. Kesinlikle gidip görülmesi gereken bir yer. Çünkü o havayı solumak bambaşka bir şey.





0 yorum:

Yorum Gönder