20 Kasım 2012 Salı

KARİYER.NET'İN SONU MU GELİYOR?

Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu söylemeye gerek bile yok, üniversite mezunlarının bile işsiz kaldığı bir ortam da doğru işi aramak, o işe bulmak ve de o işe ulaşmakta ayrı bir beceri istiyor. Bu sebeple iş sahibi olmak için birçok yöntem kullanıyoruz bunlar için de en çok kullanılan da şüphesiz ki internet. İnternet de sadece bu işe yarayan, iş arayan ve iş vereni buluşturan bir çok site var. İş ararken de profil oluşturup baktığımız belli başlı sitelerde var, belki de bunların en başında 38.299 iş ilanıyla kariyer.net geliyor.


İş arayan herkesin bilgi sahibi olduğu bu konulardan sonra gelelim mevzuya. Geçtiğimiz günlerde Facebook  el atmadığı az sayıda konudan olan “kariyer” konusunda atılımlarda bulundu ve artık kendi iş arama motorunu oluşturduğunu açıkladı. Böylece 1.9 milyon dan fazla ilanı tek bir noktada buluşturdu. Daha önce bu alanda tekel olan linkedln.com rakip olur mu bilinmez ama sosyal medyayı da kullanarak popülaritesini artırmaya çalışan kariyer.net gibi siteleri etkileyeceği kesin. İşte facebook iş arama motoruna bu linkten ulaşabilirsiniz. Social Jobs Partnership

Facebook da ki kullanıcı sayını ve bağlantı sayını da göz önüne alırsak iş bulma konusunda başarılı olacak gibi görünüyor. Facebook iş arama motorunun görüntüsü de klasik facebook ara yüzü şeklinde. Webrazzi’nin haberine göre facebook 5 farklı iş ortağı ile bu alana giriyor. Bunlar Monster, Word4labs, Jobvite, Us Jobs ve Branchout. Yine webrazzi kaynaklı habere göre yaklaşık 100 tane fortune 500şirketi dahil olmak üzere 18 bin şirketin iş listelediği Work4labs CEO’su da Facebook ‘un bu işte başarılı olabileceğini düşünüyor. Zaman ne gösterir bilinmez ama Türkiye’de Facebook’un bu işteki başarısı  kariyer.net gibi sitelerin kan kaybetmesine neden olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder