20 Kasım 2012 Salı

Apple 5'ledi.


ABD’nin teknoloji devi, merakla beklenen son bombası Iphone 5’i geçtiğimiz eylül ayında dünyaya tanıttı. San Francisco kentindeki Yerba Buena Center’da düzenlenen tanıtım toplantısına dünyanın dört bir yanından basın mensupları ve teknoloji sektöründen isimler katıldı.

Şimdiye kadar yapılmış en geniş, en ince ve en hafif Iphone olma özelliğini taşıyan Iphone 5, işletimcisi ve retina ekranıyla da dikkat çekiyor.


ABD’de çıktığı günden beri rekor düzeyde satış rakamlarına ulaşmış, ilk haftada yaklaşık 5 milyon sipariş, hatta talepleri ellerinde yeterli sayıda ürün bulunmadığı için beklemeye almışlar. Bu evrede Apple amacına ulaşmış gözüküyor. Talepler artarken piyasadan ürünü gizleyerek, telefonu ulaşılmaz hale getirmeyi böylece ortamı kızıştırmayı hedefliyor.

Görünen o ki ABD yine bir Iphone çılgınlığıyla baş başa. Hatta yaşadıkları en büyük kasırga olan Sandy haberleri yapılırken bile Apple mağazalarında bulunan Iphone 5’lerin korunduğu da üstüne basılarak belirtilmişti.

ABD’de olaylar bu yönde gelişirken, Türkiye’deki kullanıcılar sabırsızlıkla bekliyor. Birçok yerde fahiş fiyata bulabileceğiniz Iphone’lara talep az. Yurtdışından getirmek de devletin koyduğu yasayla artık biraz daha maliyetli. Bu yüzden bende 35 milyon vatandaşımız gibi bir Turkcell kullanıcısı olarak, aralık ayını iple çekiyorum. Tabi tarihle ilgili resmi bir açıklama yapılmamış ama yine de dedikolardan umudumuzu kesmiyoruz.

En çok dikkatimi çeken ise, Apple’nin tantana yapmadan kendi minimal çizgisinde bu kadar büyük satış rakamlarına ulaşabiliyor olabilmesi.

Bir dünya markası olan Apple, izlediği politiklar, verdiği güvenilirlik ve ürünlerindeki üstün başarısıyla alt edilemez bir dev. Hem iletişim başarısına ulaşıyor, hem de müşterilerini kaliteli ‘iletişim’ araçlarına ulaştırıyor.



0 yorum:

Yorum Gönder