19 Kasım 2012 Pazartesi

Etoburların Dikkatine!

 
 
 
 

 
   
   
   Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü ve North Carolina Üniversitesi tarafından 545 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre günde 100gram kırmızı et tüketen birinin kalp hastalığı, kanser ya da benzeri bir hastalıktan ölüm riski haftada 150 gram tüketen birine göre yüzde 50'ye varan oranda daha yüksek olduğu gözlemlenmiştir. Kırmızı et ve işlenmiş et (salam, sucuk, jambon, sosis vs.) tüketimi konusunda şimdiye kadar yapılan en geniş araştırmanın sonuçları yayımlanmıştır.
   Uzun yıllardır kırmızı et iyimidir kötümüdür sorusunun cevabı araştırılmaktadır. Baktığımız teşhislere göre de hemen hemen herkes aynı sonuca ulaşmaktadır. Yediğimiz etin cinsi, pişiriliş şekli ve hazırlanışı da insan sağlığını doğrudan etkilemektedir. Fazla miktarda kırmızı et tüketiminin kalbe ve tansiyona da iyi gelmediği gözlemlenmiştir. Bu haberde sonuçları doğrulamıştır. Ne kadar çok yersen okadar zararı büyük olur. Belirli ölçülerde yenirse kırmızı etin faydaları da vardır. Kırmızı ette sebzede bulunmayan B12 vitamini vardır. Bununla birlikte bağışıklık sistemini ve sinir sistemini güçlendirir. Bir başka faydalarından biride büyümede ve gelişmede önemli rol oynamasıdır.
 
   Ben her yiyecek gibi kırmızı etinde aşırıya kaçmadıktan sonra rahatlıkla tüketilebileceğinden yanayım çünkü kırmızı ette ne kadar aşırıya kaçarsak o kadar zararını görürüz. Bu yapılan araştırmada bilinenlerin üzerine kırmızı tüy dikmiştir.

 
 
 
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder