Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü ve North Carolina
Üniversitesi tarafından 545 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre günde
100gram kırmızı et tüketen birinin kalp hastalığı, kanser ya da benzeri bir
hastalıktan ölüm riski haftada 150 gram tüketen birine göre yüzde 50'ye varan
oranda daha yüksek olduğu gözlemlenmiştir. Kırmızı et ve işlenmiş et (salam,
sucuk, jambon, sosis vs.) tüketimi konusunda şimdiye kadar yapılan en geniş
araştırmanın sonuçları yayımlanmıştır.
Uzun yıllardır kırmızı et iyimidir kötümüdür sorusunun cevabı
araştırılmaktadır. Baktığımız teşhislere göre de hemen hemen herkes aynı sonuca
ulaşmaktadır. Yediğimiz etin cinsi, pişiriliş şekli ve hazırlanışı da insan
sağlığını doğrudan etkilemektedir. Fazla miktarda kırmızı et tüketiminin kalbe
ve tansiyona da iyi gelmediği gözlemlenmiştir. Bu haberde sonuçları
doğrulamıştır. Ne kadar çok yersen okadar zararı büyük olur. Belirli ölçülerde
yenirse kırmızı etin faydaları da vardır. Kırmızı ette sebzede bulunmayan B12
vitamini vardır. Bununla birlikte bağışıklık sistemini ve sinir sistemini
güçlendirir. Bir başka faydalarından biride büyümede ve gelişmede önemli rol
oynamasıdır.
Ben her yiyecek gibi kırmızı etinde aşırıya kaçmadıktan sonra rahatlıkla
tüketilebileceğinden yanayım çünkü kırmızı ette ne kadar aşırıya kaçarsak o
kadar zararını görürüz. Bu yapılan araştırmada bilinenlerin üzerine kırmızı tüy
dikmiştir.
0 yorum:
Yorum Gönder