19 Kasım 2012 Pazartesi

''Gangnam'' Çılgınlığı

    Koreli bir müzisyen tarafından 2012 yapımlı, ritmik tempolu, kendine has dans figürleri olan ''Gangnam Style'' uzun süredir gündemi meşgul ediyor. Yediden yetmişe, neredeyse dünyanın heryerinde bilinen, dansları itinayla öğrenilen bir fenomen haline gelmiş durumda. Ülkemizde bize ait herşeye yorumlanmış, tanınmış şarkıcıların tv shovlarında danslarını yaptığını, hatta ülkemizin sanatçılarından birinin maalesef ''YAM YAM STYLE'' olarak taklidini bile yaptığına şahit olduğumuz bu şarkı ve ona ait özel dansı uzun süredir herkesin ilgi odağı ve gündemi meşgul etmekte.
    Gangnam çılgınlığı, ABD başkan seçimlerine bile damgasını vurmuş durumda; Barrack Obama seçimleri tekrar kazandığı durumda Gangnam Style dansını yapacağını duyurmuş ve ardından dublörleri tarafından video yayınlanmış.
     Bunun yanı sıra, bir futbol takımı da biletlerini bu şarkı ve bu şarkıda dans eden kızların oluşturduğu bir reklam filmiyle satışa sunmuş.
      Kısacası gerçekten tüm dünyayı aynı anda sarsmayı başaran Koreli sanatçının şarkısı ve bu enteresan dans figürleri pek de başarısız sayılamaz.





0 yorum:

Yorum Gönder