20 Kasım 2012 Salı

DAVACIYIZ!

          12 Eylül 1980... Dile kolay hesabı sorulmamış bir darbenin üstünden otuz iki yıl geçmiş. Nihayet 12 eylül davasının tarihi duruşmasına Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Davaya ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı ve Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile, Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya yargı önüne çıkacaklar. Darbenin failleri bu kez sanık konumundalar.

          Türkiye yakın tarihinin hiç kuşkusuz en karanlık dönemidir 12 Eylül. Pek çok kuşağın hafızasına bir daha asla silinmemek üzere kazınmış; sayısız filme, kitaba, şarkıya konu olmuştur.
          Kimisi çocukluğunu, kimisi öğrencilik yıllarını, kimisi geleceğini bırakmak zorunda kalmıştı 12 Eylül'de. Herkesin fedakarlık yapması gerekmişti ve birileri bunu "vatanın bütünlüğü ve istikbali" için yaptıklarını söylemişlerdi.
          Bu davada hepimiz tanığız. Gördüklerimiz, duyduklarımız, hala üzerimizden atamadığımız kabuslarımız var. Erdal Eren hala bir çocuk ve hala bizim gözlerimizin içine bakıyor. Erdal'a ve ismini dahi bilmediğimiz ismini öğrenmemize hiç izin verilmemiş olan herkese borcumuz var bizim. 
          Görevimiz bu davayı yakından izlemektir. Zira hepimiz "DAVACIYIZ"!

0 yorum:

Yorum Gönder