20 Kasım 2012 Salı

Devir E-Kitap Devri




Günümüzde teknolojinin hızıyla, okuma alışkanlığı  dokunmatik ekranlı akıllı telefon ve tabletlerde  gerçekleştiriliyor.Telekomünikasyon sektörünün önemli isimleri Turkcell, TTNET- Vodafone ve Samsung bu alandaki gelişmeleri görerek harekete geçti ve  içerik anlaşmaları yaparak, e-kitap uygulamalarıyla ilgili yeni projelere imza attılar.

100'den fazla yayınevinin kitaplarını tablet ve akıllı telefon üzerinden satışa sunan TTNET  aboneleri, dünyanın her yerinden, zaman veya mekân kısıtlaması olmaksızın seçtikleri kitapları uygun fiyatlarla satın alıp iPad, iPhone, Android tablet ve akıllı telefonları üzerinden artık okuyabiliyor. Daha önce de vRead adlı uygulamasıyla e-kitap dünyasına adım atan Vodafone da dergi ve gazeteleri okurla buluşturdu.Vodafone Türkiye kullanıcılarına ayrıca tek bir cihazda onlarca kitap, dergi ve gazetenin taşınmasına da fırsat veriyor. Bunlar dışında da idefix, e-kitap okuyucuları, akıllı telefon ve tabletler için ekitap hizmeti sunuyor. Pek çok popüler kitabın elektronik versiyonu idefix'in ekitap uygulamasıyla okurlara sunuluyor.

Ülkemizde bu gelişimin etkisi pazara yeni okurlar kazandıracak ve korsan kitap satışını azaltacaktır diye düşünüyorum.  Bunun yanı sıra zaman ve mekândan bağımsız kitaplara ulaşmayı sağlayan e-kitapların yaygınlaştırılması yayınevlerinin basım ve dağıtım maliyetinide  büyük ölçüde düşürecektir. Bu da gelişimin pozitif etkilerinden biri.

0 yorum:

Yorum Gönder