19 Kasım 2012 Pazartesi

ONBİNLER 34. KEZ KÖPRÜDE BULUŞTU...





    Tarihte kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip Avrasya Maratonu, 1979'dan bu yana her yıl düzenleniyor. Son yıllarda Maraton (42km), 15 Km, 8 Km ve Halk Yürüyüşü olmak üzere 4 farklı kategoride koşulan Avrasya Maratonu, Türkiye'de uluslararası nitelikteki en önemli maraton yarışı unvanına sahip. 42.195 kilometrelik maraton koşusu geçtiğimiz yıl, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAFF) tarafından Altın Kategori unvanına layık görüldü ve Avrupa'nın en iyi 7, dünyanın en iyi 17 maratonundan biri olmaya hak kazandı. Bu yıl 34. kez düzenlenen Avrasya Maratonu, 11 Kasım Pazar günü yapıldı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Avrasya Maratonu bu yıl Asya'dan Avrupa'ya köprü üzerinden 34. kez geçtiler...
    Avrupa Spor Başkenti İstanbul’un marka organizasyonu Avrasya Maratonu bu yılda on binlerce kişinin katılımıyla renkli görüntülerle koşuldu. Avrasya Maratonu, bu yıl ‘Altın Kategori’ (Gold Label) kategorisinde ayrı bir heyecanla koşuldu. Bu yıl 34’üncüsü düzenlenen Kıtalararası Avrasya Maratonu'na yine onbinlerce İstanbullu ve turist katıldı. Başkan Kadir Topbaş, sabah 08.45’te ilk olarak Boğaziçi Köprüsü'ne 300 metre mesafeden Maraton Engelliler Kategorisi’nin startını verdi. Çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubunun takip ettiği yarışta 09:00’da 15 kilometrelik Profesyonel Maraton başladı. Maraton TRT tarafından naklen ekranlara getirilirken birçok dünya televizyonu da bu yayını paylaştı.


    Avrasya Maratonu spordan öte, 7 den 77 ye her kesimden insanların birbirleri ile kaynaşmasını sağladı. Her gün araçları ile köprüden geçen İstanbullular bu kez köprüden yaya olarak geçmenin duygusunu tattılar. Köprü üzerinde çeşitli etkinlikler yapan gruplar, fotoğraf çeken meraklılar, piknik havasında kahvaltısını yapanlar, halay çeken, horon tepen ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin çeşitli etkinliklerine şahit olan İstanbullular keyifli anlar yaşadılar. Özellikle bu anı ölümsüzleştirmek isteyenler Boğaziçi’nin eşsiz manzarasını izledi ve hatıra fotoğrafları çektirdi. Ayrıca bu yıl Avrasya Maratonunun 34.  Yılının olması İstanbul’un plakasıyla özdeşleşti.


0 yorum:

Yorum Gönder