20 Kasım 2012 Salı

GQ Erkeklerini Seçti

Doğuş Yayın Grubu'nun 2012nin Mart ayında yayınları arasına eklediği GQ dergisinin düzenlediği GQ Men of the Year ödül töreni 13 Kasım 2012'de gerçekleşti. Türkiye'de bir ilk olan bu ödül töreni birçok başarıyı ödüllendirdi. Mirgün Cabas'ın yayın yönetmenliğini yaptığı GQ dergisi birçok alanda 14 erkeği ve 1 kadını
ödüllendirdi bu gecede.  
                                                                                                                                           

Ödül törenleri insanlara çalışma hırsı ve motivasyonu verir bu nedenle oldukça yararlıdır. Birçok farklı sektöre ödül dağıtan bu törende Uluslararası Şöhret ödülüne Dexter dizisiyle tüm dünyada fenomen olan Michael C. Hall'un laik görülmesi, onun İstanbul'a gelmesi de ülkenin bilinirliği, tanılırlığı açısından oldukça önemli tabiiki. 



Gecenin ödüllerine dikkatlice bakınca gözüme bir şey çarpıyor ne yazıkki... Burak Özçivit, Meryem Uzerli ve  Ahmet Kural'ın aldıkları ödülün, şüphesiz yetenekliler fakat, tamamen objektif olduğuna inanmıyorum. Üç oyuncu da Doğuş Yayın Grubu'nun kanalında oyunculuk yapmakta ve bunun seçilmeleriyle bir ilgisi olduğuna inanıyorum.

Gecede dikkat çeken bir diğer şeyse en iyi yönetmen ödülünü iki gayin alması oldu. Ödülü alırlarken bu yorumu yapmaları salondan büyük alkış topladı. Bir insanın gay olması onun erkek olmadığı anlamına mı geliyor sorusunun akıllara gelmesine neden oldu. Cinsel tercihleri ne olursa olsun Caner Alper ve Mehmet Binay yılın yönetmenleri ödülünü hak ettiler. Aslında ödüllerini alırken bu çelişkiye değinmeliler miydi illa? Bilemiyorum. Ama bunu rahatça dile getirmeleri hoşuma gitmedi de değil.

GQ Türkiye dergisinin dünyadaki tüm diğer GQ dergileri gibi bu geceyi düzenlemesi çok başarılıydı. Bir dergiyi bünyenize almanın yalnızca onu yayımlamak olmadığının derginin beraberinde getirdiği tüm sorumlulukları yerine getirmek olduğunun bilincinde olduklarını görmek de sevindirici aynı zamanda.




ÖDÜLLER
Yılın Uluslararası Şöhreti Michael C. Hall
Yılın İşadamı Ahmet Bozer
Yılın Komedi Oyuncusu Ahmet Kural
Yılın Stil Sahibi Erkeği Alican İçöz
Yılın Oyuncusu Burak Özçivit
Yılın Yönetmenleri Caner Alper-Mehmet Binay
Yılın Yazarı Hakan Günday
Yılın İnternet Fenomeni Hakim Türkmen
Yılın Müzisyeni Mehmet Erdem
Yılın İkonu Orhan Gencebay
Yılın Yapımcısı Timur Savcı 
Yılın Kadını Meryem Uzerli
Yılın Spor Adamı Fatih Terim
Yılın Moda Tasarımcısı Ümit Benan





0 yorum:

Yorum Gönder