16 Aralık 2013 Pazartesi

"WHATSAPP" 'IN ÇOK İŞLEVLİLİĞİ (!)


"WHATSAPP" 'IN ÇOK İŞLEVLİLİĞİ (!)

       Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler tüm dünyayı her anlamda etkisi altına almış durumda. Özellikle Akıllı Telefon kullanımının her geçen gün yaygınlaşıyor. İnsanlar sokakta önlerine bakarak gitmeyi bırakın, cep telefonlarında anında mesaj yazma olanağı veren aplikasyonlar sebebiyle araba kullanırken dahi mesajlaşmaya devam ediyorlar.Akşam yemeklerinde sohbetler giderek seyrekleşiyor.Teknolojik gelişmelerin bir sürü getirisi olduğu gibi, insanları kendine bağlı hale getirerek günlük aktivitelerinde konsantrasyon eksikliği yaratıyor.Bunlara sebep olan hızlı mesajlaşma programlarından biri olan WhatsApp. Kısacası WhatsApp ilişkileri bitiriyor.

      Bir Akıllı Telefon kullanıcısı olarak bu konudaki gözlemim dahilinde üzülerek söyleyebilirim ki  Akıllı Telefon kullanan kişilerin baş başa gidilen bir yemekte dahi ‘” bir saniye ,önemli bir konu var da” mazeretiyle mesaj yazmayı, karşısındakinin sözünü kesmesine rağmen bırakmıyor.Yalnızca bu da değil.Bazıları WhatsApp’ı aynı SMS ler aracılığıyla yaptıkları para çalma işlemi  gibi, bu program üstünden aynı işlemi “ bu mesajı .. kişiye gönderirsen ...” vs. şeklindeki mesajlarla uyguluyorlar. Nitekim bunun bir örneği ile geçen günlerde karşılaştık. 
  Bu kapsamda Akıllı Telefonlara yüklenebilen WhatsApp aplikasyonu insan ilişkileri bağlamında yol açtığı problemler dışında, yasa dışı girişimlerin gerçekleştirilmesinde araç haline geliyor. 


WhatsApp"  2009 Yılında Kurulmuş Bir Program


WhatsApp programının ticari bir malzeme haline gelişinin bir diğer örneği ise  sınavlardaki kopya skandalı.Hürriyet Gazetesi' nin 16 Aralık 2013
"Sınavlarda Yeni Trend WhatssApp Kopya" başlıklı  habere göre  öğrenciler belli bir ücret karşılığında sınav sorularının fotoğraflarının çekip yolladıkları kişilerden, mesaj yoluyla WhatsApp üzerinden cevapları alıyorÜstüne üstlük soruların miktarına göre oluşturdukları paketler mevcut:‘Tanışma Paketi’, ‘Başlangıç Paketi’ ve ‘Devam Paketi’.Bu durumun eğitim süreci üzerinde oldukça kötü etkileri olacağı açık . Kontrolden çıkmış bir şekilde, birçok alanda kötüye kullanılan bu hızlı mesajlaşma programına belli kısıtlamalar gelmesi gerektiğini düşünüyorum.


 
Akıllı Telefonlar Çağımıza Yön Vermekte


1 yorum: