18 Aralık 2013 Çarşamba

Microsoft Nokia'yı Satın Aldı

Microsoft Nokia'yı Satın Aldı

 

3 EYLÜL 2013


YAZILIM DEVI MICROSOFT, ANI BIR HAMLE YAPARAK NOKIA ILE DEV BIR ANLAŞMAYA IMZA ATTI. MICROSOFT, CEP TELEFONU DEVININ CIHAZLAR VE HIZMETLER BIRIMINI, SAHIP OLDUĞU TÜM PATENTLERI SATIN ALMAK VE TÜM HARITALAMA HIZMETLERINI LISANSLAMAK VE KULLANMAK IÇIN TOPLAMDA 7.1 MILYAR DOLARLIK DEV BIR SATIN ALIMA IMZA ATTI.


Microsoft CEO’su Steve Ballmer’ın Açıklaması:

“Geleceğe cesaretli bir adım attık. Her iki şirketin çalışanları, hisse sahipleri ve tüketicileri için kazan-kazan durumu söz konusu. Harika takımları bir araya getirmek Microsoft’un telefon sektöründeki hisse ve karını artıracak, hem bizim hem de ortaklarımız için tüm hizmet ve cihazlar operasyonlarında fırsatları artıracak. Tüm fiyat aralığındaki telefonlarımıza getireceği yenilik ve etkinliğin yanı sıra, Nokia donanım tasarımı ve mühendislik, üretim yönetimi ve donanım satışları, pazarlama ve dağıtım gibi kritik alanlarda kanıtlanmış tecrübe ve yeteneğini sunacak.”

 Stephen Elop’un boşluğunda geçici CEO’luk görevi yapacak olan Nokia’nın yönetim kurulu üyesi Risto Siilasmaa satın alımın ardından gelen açıklamasında:
‘Nokia’nın yoluna devam edeceği izlenimi veren’ ifadeler kullandı.

Nokia’nın satın alınması hem biraz üzen bir haber hem de sevindiren. Nokia’nın satılması demek Nokia’nın bitişi demek bu da Nokia severleri derinden ilgilendiren ve üzen bir konu fakat Microsoft gibi iyi şeyler başaran güçlü bir şirketin eline geçmesi yürek ferahlaması söz konusudur. 
Bu satın alım ile Microsoft pazarda güzlü konuma sahip elektronik üreticilere rakip olacaktır.
Microsoft pazara ve tüketicilere elektronik eşyalarda çeşitlilik ve seçenekler sunacaktır.  



0 yorum:

Yorum Gönder