17 Aralık 2013 Salı

Hürriyet gazetesinin 17.12.2013 tarihli gazetesinde bulunan "Vizesiz Avrupa için ilk adım" adlı haberine

göre Türkiye ile AB arasında uzun süredir tartışma konusu olan vize serbestliği için ilk resmi adım atıldı. Ankara Palas'ta yapılan imza törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler, AB Bakanı Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve çok sayıda AB Büyükelçisi katıldı.
          AB İçişleri Komiseri Malmstörm, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile Vize Serbestisi, İçişeri Bakanı Güler ile de Geri Kabul Anlaşması’nı imzaladı.
          
        Cecilia Malmstörm, Dışişleri Bakanı Davutoğluyla imzaladığı anlaşma Türk ve AB vatandaşlarının Türkiye ve AB arasında vizeye tabii tutulmadan dolaşmalarını sağlayan Vize Serbestçisi anlaşmasına imza atarken, İçişleri Bakanı Gülerle de Avrupa'ya Türkiye üzerinden giriş yapmış olan kaçak göçmenlerin geri kabulünü içeren anlaşmaya imza attı.


          En erken 2017'de yürürlüğe girecek olan anlaşma Türkiye ve AB arasındaki diplomatik mesafeyi kıracağı gibi, Avrupa ve Türk halkı arasındaki bağı da güçlendirecektir. Tüm bunların yanı sıra öngörülen bu gelişmeler Türkiye ve AB'nin ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder