18 Aralık 2013 Çarşamba


Apple'a Hoşgeldin Angela Ahrendts


Apple, Burberry'nin CEO'sunu kendi bünyesine transfer etti. Angela Ahrendts, Burberry'de birçok başarılı işe imza atmasıyla bilinen bir isimdi. 2006'dan itibaren Burberry ürünlerinin internette satışını yürüten Ahrendts Burberry'i bu alanda çok geliştirdi.

Apple uygulamaları, şarkıları hatta ürünleri açısından düşünüldüğünde internet üzerinden devam eden bir şirket. Bu nedenle bu yönden onu geliştirebilecek insanlarla çalışma isteği çok da şaşılacak bir olay değil aslında. Ahrendts aslında alanları farklı olsa da şirketlerin ihtiyaçlarının aynı olduğunun bir göstergesi.


Apple CEO'su Tim Cook

Durumla ilgili bir diğer önemli detay, Ahrendts'in hem internet satışlarını hemde parekende satışları kontrol edeceği ve Apple'ın CEO'suyla da direk bağlantılı olacağıyla ilgili olan detay. Bir kişiye bu denli sorumluluğun verilmesi de şirketi iki yöne götürebilir, ya çok iyiye yada çok kötüye. Yani aslında şirketin birebir bünyesinde bulunmamış bu insan yaşayabileceği bireysel problemlerle şirketi istenilmeyen bir yönde etkileyebilir. Buna karşılık aslında CEO'nun Ahrendts hakkında yaptığı açıklamada yani Burberry'i yönettiği dönemdeki gelişim, müşterinin önemini bilmesi ve empati yeteneği, ayrıca inanılmaz zekası onun aslında bu işi hakkıyla yapabileceğini ve yukarıdaki ihtimallerin düşük olduğunu gösterir. 

Sonuç olarak Apple'ın verdiği bu karar artan rekabet ortamında onun yerinde sağlam bir şekilde devam etmesine yardımcı olacak hatta onu ilerletecek bir karar gibi görünmekte. Özellikle internet üzerinden ürün satışında Apple'ın adını daha ve daha çok duyacağız gibi görünüyor.


Angela Ahrendts






Melis Kutlar
11233064


0 yorum:

Yorum Gönder