17 Aralık 2013 Salı

Made in Turkey

        

      Ensonhaber.com'un 16.12.2013 tarihinde yayınladığı habere göre Turkcell Türkiye'nin ilk yerli akıllı telefonu T40'ın yerli üretimine yurtdışına paralel olarak Vestel'in Manisa'da bulanan tesislerinde başladı. Kısa sürede büyük ilgi gören ve yaklaşık 100 bin satılan Turkcell T40 artık made in Turkey damgasıyla Türk mühendisler ve tasarımcılar tarafından üretilecek ve ocak başında satışa sunulacak. Daha önce siyah ve beyaz renk seçeneği olan Turkcell T40lar Türkiye üretiminde ise kırmızı ve beyaz olarak tercih edildi.

      2012 yılında Türkiye’de 2 milyona yakın bilgisayara karşın, bunun 3 katı, yani yaklaşık 6 milyon akıllı telefon ve tablet satıldı. Mobil cihazlar yaygınlaştıkça mobil veri trafiği de artıyor. 2016 yılında ise, 20 kat artışla 11 exabayte’lık veri transferine ulaşılması bekleniyor. Böylece insanlar bilgiye ulaşacak ve paylaşacak. 


      Turkcell'in yaptığı bu girişim ise özellikle Türkiye açısından çok önemli. Milyarlarca insanın vazgeçilmezi olan akıllı telefonlar Türkiye'de de geldiği günden itibaren büyük ilgi gördü. Şimdilerde Türkiye'de yaşayan hemen hemen tüm insanlar en az bir akıllı telefona sahip. Bu da Türkiye'de akıllı telefonların büyük bir pazarı olduğunu gösteriyor. Bu durumda halen Türkiye'de akıllı telefon üretiminin yapılmıyor olması büyük eksiklikti. Turkcell bu eksikliği gidermiş ve Türkiye üretimli bir akıllı telefon hayallerini gerçekleştirmiştir. Geç kalınmış bir girişim olan Türkiye üretimli akıllı telefonlar Türk teknoloji tarihi açısından büyük önem taşıyor. Her ne kadar şu anda insanların yoğun olarak tercih ettiği akıllı telefonlar kadar ileri düzeyde kullanışlı olduğunu düşünmesem de ileri ki yıllarda tasarımının da gayet güzel olduğunu gördüğüm Turkcell T40lar tüm bu akıllı telefonlara rakip olarak gösterilebilir. En sevdiğim özelliklerinden biri ise T40ın gürültü engelleyici özelliği sayesinde ne kadar gürültülü ortamda bulunursanız bulunun telefonda konuştuğunuz kişi, konuşmalarınızı net olarak algılayabiliyor.


       Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de konuşmasında ''Biz akıllı telefonun sadece zenginler tarafından kullanılan cihazlar olmadığını göstermek istedik. Bu amaçla, ilk ürününü 2010 yılı Kasım ayında piyasaya sunduğumuz T serisi akıllı telefonlar toplam 750 bin adet satış rakamına ulaştı. Yaptığımız her işin Türkiye’ye katma değer sağlamasına özen gösteriyoruz'' demiştir ve bu da alışık olduğumuz pahalı akıllı telefonların aksine fiyatının oldukça uygun olduğunu gösteriyor. Turkcell'in yaptığı bu yenilikçi girişimin diğer Türk şirketlerinin de yolunu açtığını düşünüyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder