18 Aralık 2013 Çarşamba

SIKI BİR RAKİP: BİMEKS


CNNTÜRK’ün 18 Aralık Çarşamba günkü haberine göre Bimeks Darty’nin Türkiye’deki 28 mağazasındaki satışı devralarak 33.000 metrekare daha faaliyet alaninı genişletti.

Habere Darty’nin tarafından baktığım zaman; Darty’nin ana pazarları olan Fransa, Belçika, Hollanda’ya odaklanarak mali zararları en aza indirgemeye çalıması aslında İspanya ve Türkiye gibi mali zararlara yol açan ülkelerden çekilmesiyle oluyor. Birnevi iflas yolunda gireceğini gören Darty fikrimce ömrünü ana pazarlara odaklanarak uzatmaya çalışıyor. Bu yöntem işe yarar mı bilinmez ama, daha az ülkede olup daha az sayılı bir mağaza zincirine sahip olması daha başarılı bir strateji üretmelerine ve ömrünü uzatmalarına yardımcı olacaktır.

Habere Bimeks tarafından baktığım zaman iste aklıma Bimeks’in Eylül ayında Electroworld’ü de bünyesine katması geliyor. Habere baktığımızda Kasım ayında Murat Akgiray’ın Reuters ile yaptığı röportajda aslında bugünün de sinyalini verdiğini görüyoruz. Bimeks hızlı bir büyüme içerisinde, ikincilikteki yerini de kesinleştirmiş durumda. Birinci olan Teknosa’ya ise sıkı bir rakip olarak geliyor.

Sonuç olarak anladığım kadarıyla Bimeks’in stratejisi mağaza zincirini genişletmek yönündeydi. Fakat bunu sıfırdan yaratmak zordu ve taktik olarak satın alma yolunda gittiler. Uyguladıkları strateji ve taktik olabilecek en mantıklı şekilde olduğuna inanıyorum. Belki maddi olarak daha ucuz bir şekilde faaliyet alanlarını geliştirebilirlerdi fakat yaptıkları ile birlikte hem zamandan hem emekten tasarruf ettiler diyebilirim.

http://www.radikal.com.tr/ekonomi/darty_de_bimeksin_oldu-1166776
http://www.cnnturk.com/ekonomi/sirketler/darty-de-bimeksin-oldu
http://haber.stargazete.com/ekonomi/bimeks-sonunda-dartyi-satin-aldi/haber-817838
http://haber.stargazete.com/ekonomi/bimeks-sonunda-dartyi-satin-aldi/haber-817838





0 yorum:

Yorum Gönder