18 Aralık 2013 Çarşamba

Digiturk’e Talip Var

Hürriyet Gazetesi’nin 18/12/2013 tarihli haberine göre Katar merkezli televizyon kanalı Al Jazeera Digiturk’e teklif vermeyi değerlendiriyor. Ayrıca Reuters’ın haberine göre de Al Jazeera danışman olarak İngiliz yatırım bankası Barclays’i yetkilendirdi. Reuters’a da bakacak olursak haber doğrulanacak nitelikte.

Futbol dünyada adeta gittikçe güçlenerek büyüyen bir sektör haline geldi bunda;pahalı transferlerin, kalite anlayışının ve takımlara büyük yatırımlar yapmanın etkisinin olduğunu düşünüyorum. Nitekim buna örnek olarak özellikle Rus ve Arap milyonerlerin futbol takımı almasını söyleyebiliriz. Bunun sonucunda ise önemli kanalların ve yapımların böyle ilgi görmesi kaçınılmaz.

Kaynaklara göre Al Jazeera’nın Digiturk ile böyle ilgilenmesinde “şirketin futbol maçlarını yayınlama haklarına sahip olmasının” etkili olduğu belirtiliyor. Katar’ın 2022 yılında Dünya Kupası’na evsahipliği yapacak olması burada önemli bir nokta.

Digiturk %53 ile Çukurova Holding’e, %47 ile de Providence Equity Partners fonuna ait. Konuyla ilgili iki kaynak, Digiturk’ün değerinin 1 milyar dolar olduğu ve yaklaşık 500 milyon dolar da borcu olduğu belirtildi.


Ekstra:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Tasarruf_Mevduat%C4%B1_Sigorta_F
onu

0 yorum:

Yorum Gönder