17 Aralık 2013 Salı

Ekonomi Haberi-''65 TL’ye 5 yıl 'aydınlan' ''

   
        Hürriyet Gazetesi’nin 2 Aralık 2013 tarihli ‘’65 TL’ye 5 yıl 'aydınlan' ’’ başlıklı habere göre LED ampullerin elektrik tüketiminin az olması ve ömürlerinin uzun olması dikkat çekiyor. Her ne kadar LED ampuller diğer geleneksel ampulle göre fiyatı yüksek olsa da yapılan elektrik tasarrufu aradaki farkı kapatıyor ve kullanıcılara tasarruf ettiriyor. Diğer ışık kaynakları ile kıyasladığında LED ampuller 40 bin saatlik kullanımı ile dikkat çekiyor.


  
        ANKARA - Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Enerji Komisyonu üyesi Orhan Örücü, LED teknolojisinin hayatımıza yeni giren bir teknoloji olduğunu belirterek, ''LED teknolojisi sayesinde bir evin elektrik giderlerinde ayda yüzde 30'u aşan oranlarda enerji tasarrufu sağlanabilir'' dedi. 

       Günümüzde elektirik enerji maliyetinin yüksek olmasından ve çevreci enerjiye duyulan talepten dolayı, genel aydınlanma sektörü az elektirik üreten led’li aydınlanma ürünleri geliştirmeye başlamışlardır. Led teknolojisi birkaç yıl içerisinde ampulün yerini alacak teknoloji haline gelmesi beklenmektedir. Kullanıcılara sunduğu avantajlara bakacak olursak, uzun ömrü, az elektrik tüketimi, ısı yaymaması, renk seçenekleri, sağlamlılığı ve kullanım alanlarının çeşitliliği ile herkes tarafından kullanılabilir hale gelecektir.



0 yorum:

Yorum Gönder