17 Aralık 2013 Salı



         Habertürk'ün 16.12.2013 tarihinde yayınladığı habere göre Meksikalı sığır üreticilerinin Türkler yüzünden mağdur olduklarını belirtmektedir. Meksikalı sığır üreticileri hükümete başvurarak Türklerin daha fazla hayvan çiftliği almalarının önüne geçilmesini istediler. Türklerin özellikle "büyükbaş hayvanlar çiftliklerini" satın alarak ülkedeki et fiyatlarının yükselmesine neden olduklarını belirmektedirler. Hayvancılık Kooperatifi yöneticileri "Etleri iç pazara değil Türkiye’ye gönderiyorlar bu durum ise Meksika’da ki et fiyatlarının artmasına yol açıyor" iddiasında bulundular. Yetkililer, Türk iş adamlarının büyükbaş hayvan ithal ettiklerini doğruladılar.

         Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve ticaretinin gelişmiş olduğu ülkemizde sınırların aşılarak Meksika'ya yatırım yapılmaması garip karşılanmamalı. Çiftlik satın alındıktan sonra hayvanların besiciliği burada gerçekleşerek satışı Türkiye'de gerçekleşmektedir. Meksika'da bu olay iş istihdamı sağlamaktadır bence her ne kadar et fiyatları yükselse de olaya bu bakış açısından da bakabiliriz. Tarım Bakanlığı yetkilileri fiyatların şimdilik az da olsa artış gösterdiğini buna rağmen bir tehlike arz etmediğini açıkladı.

     
Türkiye ekonomisini pek bir alakadar etmemekle birlikte sadece iş adamlarının ceplerini doldurduğu güzel bir yatırım aracı. Daha önce Avrupa'dan getirilen "Angus" etlerinin tutmayışından sonra Meksika'dan gelen etlerin hangi şirketlere satıldığı da ayrı bir soru işareti. 




  


0 yorum:

Yorum Gönder