17 Aralık 2013 Salı

Halk Bankası düşüşte... 11133029


 

Halk Bankası düşüşte…




 

Cumhuriyetin kuruluşunu izleyen yıllarda kalıcı bir ekonomik kalkınma, sosyal denge ve toplumsal barışın korunması için uygun koşullarla esnaf-sanatkar ve küçük meslek sahibine kredi verme amacıyla, Türkiye Halk Bankası'nın kurulmasına karar verilmişti. 1933 yılında çıkartılan 2284 sayılı Halk Bankası ve Halk Sandıkları Kanunu ile Türkiye Halk Bankası'nın kuruluş süreci resmiyet kazanmıştır. O günlerden bugüne kadar gelen Halk bankası, 17 Aralık sabahına güzel uyanmadı.


 


 

Eski Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Çorumlu Süleyman Aslan 15 Temmuz 2011 den beri Halkbank’ta Genel Müdür olarak görev yapıyordu. Bu sabah Süleyman Arslan'ın yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınmasının ardından bankanın hisseleri borsada düşüşe geçti. Operasyonun ardından Halkbank Borsa İstanbul (BIST)'da Ulusal 100Endeksi, güne düşüşle başladı. Bileşik Endeks, ilk seansın başlarında 1175,21puan kayıpla 73668,17 puan seviyesinde başladı.
Konuyla ilgili henüz açıklamada bulunmayan Arslan’dan şirketin itibarına ve hisselerine gelen zararı açıklayacak bir açıklama bekleniyor. Bugünlerde gündemde yoğun bir şekilde bulunan Cemaat-AKP gerilimi son günlerde daha da çok kendini belli etmeye başladı. Bu olaylardan sonra benim aklıma gelen tek soru ise; çıkan bu anlaşmazlığın göz altılara etkisinin olup olmadığı. Denge ve toplumsal barışın korunması için uygun koşullarla esnaf-sanatkar ve küçük meslek sahibine kredi verme amacıyla, Türkiye Halk Bankası'nın kurulmasına karar verilmişti. 1933 yılında çıkartılan 2284 sayılı Halk Bankası ve Halk Sandıkları Kanunu ile Türkiye Halk Bankası'nın kuruluş süreci resmiyet kazanmıştır.

Diğer göz altılarının da açıklamasını beklediğimiz gibi Arslan’ın yapacağı açıklama sonucunda da bu süreci daha anlaşır kılacağını ümit ediyorum.


 



0 yorum:

Yorum Gönder