18 Aralık 2013 Çarşamba

Boyner Ykm'yi Satın Aldı





BOYNER YKM'yi Satın Aldı

     Boyner Mağazacılık çoğunluk hissesine sahip olduğu YKM'nin geri kalan yüzde 37'lik hissesini ve marka haklarının yüzde 50'sini toplam 100 milyon TL'ye Ekim ayi 2013 itibariyle satin aldı Boyner YKM'nin şirket ve marka olarak tamamına sahip oldu. Boyner daha önce YKM'nin yüzde 63'ünü 190 milyon TL'ye satın almıştı (Şubat 2012) söz konusu işlem Ağustos 2012'de Rekabet Kurumu tarafından onaylanmıştı.

-Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner in açıklaması:
     Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı CemBoyner, söz konusu satın almanın, tüm taraflar için mutlu ve huzurlu bir formül olduğunu ifade etti. YKM'nin köklü geçmişi, yıllara dayanan tecrübesi ve ülke genelindeki yaygınlığı ile Türk perakende sektörünün değerli markaları arasında yer aldığını belirten Cem Boyner, "Geçtiğimiz son bir yılda da Boyner Büyük Mağazacılık ve YKM'nin, birbirini kusursuz bir şekilde tamamladığını gördük. Konsolide yıl sonu cirosu 1,5 milyar liraya yaklaşacak bu dev şirketin önümüzdeki dönemde de müthiş sonuçlara ulaşacağına inanıyorum. Bu sinerjiden en kazançlı çıkan ise koşulsuz müşteri mutluluğu anlayışıyla hizmet vermeye devam ettigimiz  müşterilerimiz olacak" değerlendirmesinde bulundu. (Turkiye Gazetesi Ekonomi 23/10/13)
      Boyner Büyük Mağazacılık, YKM'nin yüzde 63 oranındaki hissesini Şubat 2012'de satın almış, söz konusu işlem ağustos 2012'de Rekabet Kurumu tarafından onaylanmıştı. Boyner Grup, mayıs ayında da Boyner Büyük Mağazacılık'ın yüzde 30,05 oranındaki hissesinin Citi Venture Capital International'ın bir kuruluşu olan Fennella Sarl'den satın alıdığını duyurmuş, ardından mevzuata uygun olarak halka açık hisselerine de çağrıda bulunarak, Boyner Büyük Mağazacılık'taki payını yüzde 96,5'e çıkarmıştı. (Turkiye Gazetesi/ Boyner Büyük Mağazacılık, YKM'yi tamamen satın aldı/ 23.10.13)



-Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş. CEO’su Aslı Karadeniz’in açıklaması:
Aslı Karadeniz: “Dün 72 mağazamız vardı, bugün 139 mağaza olduk. Dün 132 bin metrekarede hizmet veriyorduk, bugün 248 bin metrekareye ulaştık. Dün 660 milyon TL satış hacmimiz vardı, bugün 1 milyar 110 milyon TL satış hacmine ulaştık. Gurur veren bu güzel tablo, gıda dışı perakende sektörünün en önemli oyuncularından biri olduğumuzu gösteriyor. Büyümenin doğal sonucu olarak, hedeflerimiz de fazlasıyla arttı. İki markanın sağlam iş kültürlerini kısa sürede harmanlayarak, başta tüketiciler olmak üzere, yatırımcılar, çalışanlarımız ve Türk ekonomisi için yeni fırsatlar ve değerler yaratacağız.” (Ntvmsnbc Güncelleme: 16:49 TSİ 07 Eylül. 2012 Cuma)


         YKM TARİHÇE 1950'DE KURULDU
    1950 yılında İstanbul Sultanhamam'da kurulan YKM'nin şu anda 32 ilde 65 mağazası, 4 bine yakın çalışanı, 1,000'in üzerinde iş ortağı bulunuyor.
    Şirketin perakendecilik sektörüne getirdiği bir çok yenilik bulunurken, İlk taksit sistemi, ilk mağaza kartı ve ilk çok katlı mağaza uygulamaları bunlar arasında yer alıyor. 


     Boyner’in YKM ‘yi satın alması Boyner grubu için çok önemli bir gelişme olmasının yanı sıra, akla gelen ilk ‘reseller’ markanın da (YKM) bir Türk kurumu tarafından satın alınması tüm sektörde olumlu karşılanmıştır.
      Bu büyük birleşme Ykm ‘nin 1950’lerden gelen tecrübesinin Boyner’in sahip olduğu hizmet ile buluşacak olması Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner' in de ifade ettiği gibi, en çok Boyner müşterilerini memnun etmiştir. Aynı zamanda bu gelişme gıda dışı perakende sektöründe Boyner’in rolünü arttırmıştır. İlerleyen günlerde  borsada hisselerinin artmasını ek olarak piyasaya güven vermesi Boyner grubu ve piyasa için hiçde sürpriz bir gelişme olmayacaktır.
     Boynerin YKM'yi satın alması ile mağaza sayısını arttırması,  illere verdiği hizmeti genişletmesini büyük ölçüde garanti altına aldı. Boyner böylece daha çok insana ulaşan ve marka değerini gün geçtikçe yükseltecek bir Türk Perakende devi olma yolunda önemli ve sağlam bir adım attı.
 


 


0 yorum:

Yorum Gönder