18 Aralık 2013 Çarşamba





EKONOMİ HABERLERİ





 Halkbank'ın Hisseleri Değer Kaybetti

 

Halkbank hisseleri yüzde 12.34, Emlak GYO hisseleri yüzde 12.45 değer kaybetti.

Halkbankın Hisseleri Değer Kaybetti


















  
  HALKBANK HİSSELERİ DEĞER KAYBETTİ


  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen "Büyük Rüşvet" operasyonu piyasaları da vurdu. Borsa İstanbul yani "BİST" %5.2 'lik kayıpla dün dünyanın en çok kaybettiren borsası oldu.
   Ekonomi her zaman çok hassas ve ürkektir. En çabuk etkilenen yerdir. Bu operasyona baktığımızda devlet, siyaset, bürokrasi, iş dünyasını birbirine bağlayan bir çarkın işlediğini görüyoruz. Şeffaflığın olduğu demokrasilerde rastlamadığımız ahbap çavuş ilişkileri, birbirlerini kayırma mantığıyla, hak etmedikleri gelirleri ve servetleri de beraberinde getiriyor. Ama bir müddet sonra memnuniyetsizlerden birisinin "hata" yapmasıyla düzen bozuluyor. Böyle zamanlarda sermaye piyasalarına güvenip paralarını buralara yönlendiren yatırımcılar ciddi zararlara uğrayabiliyorlar. Tıpkı dün olduğu gibi, Halkbank, Emlak GYO gibi pek çok hisse senedi ciddi düşüşler yaşadılar.


DOLAR VE FAİZ YÜKSELDİ


Operasyonun etkisiyle dolar 2.02 TL'den 2.0450 TL'ye çıkarken, 2 yıllık gösterge faiz yüzde 8.88'den yüzde 9.10'a çıktı. Reuters'a açıklamalarda bulunan Standard Bank gelişmekte olan piyasalar araştırma bölümü müdürü Timothy Ash, "İnsanlar kaçınılmaz olarak bu gelişmeyi AKP içerisinde bir çatlak ve Erdoğan destekçileri ile Gülen hareketi arasındaki bir çatışma olarak algılayacaktır. Çekişmede artık kılıçlar çekildi" dedi.
 


 Haber: Halkbank'ın Hisseleri Değer Kaybetti





0 yorum:

Yorum Gönder