23 Nisan 2013 Salı

ECM 2012 ETNİK SORUNLAR


BUĞRA BİNGÖL
11015053
23/04/2013
PUB 202
ECM 2012 ETNİK SORUNLAR
Bu araştırma, European Public Relations Education and Research Association (EUPRERA) ve the European Association of Communication Directors (EACD) tarafından organize edilmektedir 2007’den beri bu çalışmaya Prof. Leipzig Üniversitesi(Almanya)’nden Dr. Ansgar Zerfass öncülük etmektedir. Bu çalışmaya dünyanın en büyük iletişim network'lerinden biri olan Ketchum Pleon sponsorluk etmektedir.

Yukarıdaki resime dayanarak insanlar hayatın her alanında bu etnik sorunları çekmektedir. Sıkıntılı durumlar yaşıyorlar. Devlet işlerinde, kamu sektörlerinde, sosyal medya araçlarında bu etnik sıkıntıların en çok yaşandığı yerlerdir. Yukarıdaki grafiğe göre her 3 kişiden 1 i bu sıkıntıya hala çekmeye devam ediyor. Ne kadar insanlar bu sorunun azaldığını düşünsede bu sıkıntıya çektiren insanlar maalesef var.


Bu grafiğe göre etnik sorunlarla karşılaştırıldığında erkekler kadınlara göre daha fazla ahlak kurallara başvuruyor. Normalde kadınlar erkeklere daha çok haklarını savunma isteği mevcuttur. Etnik sorun olduğu zaman erkekler daha fazla başvuruyor. Yine grafiğe göre etnik sorunlarla karşılaştırıldığında % 29 luk bir kesim mesleki ahlak kurallarına başvuruyor.

Halkla ilişkiler mesleğinde kadın cinsiyeti ağır basıyor ve bu sonucu kadınların daha sosyal olduğunu, sabırlı, konuşkan olduğunu anlayabilirsiniz. Ama insana ilk baktığınızda beklemediğiniz bir sonuç çıkıyor. Kadınlar erkeklere göre ahlaki kurallara ve düzene özen göstermediğini görünce insan şaşırıyor. Bir garip olay ise sizce ‘Ahlaki kurallar iş hayatı için olması gerekli mi’ sorusunu %90 evet cevabı çıkması da garip. Dolayısı ile bu araştırmanın çıktılarına bakarak,  kuralları ve değerleri istemekle onlara başvurmak arasında çok büyük farklar olduğunu rahatlıkla öğrenmekteyiz.

0 yorum:

Yorum Gönder