1 Mayıs 2013 Çarşamba

European Communication Monitor


   
Avrupa İletişim Monitör iletişim yönetimi, dünya çapında en büyük uluslararası araştırmadır. 43 ülkeden 2.710 katılımcı ile 7.kez yapılacaktır.Avrupa İletişim Monitör (ECM) Avrupa çapında 11 ünlü üniversitelerden profesörler ile  uluslararası bir araştırma grubu tarafından yönetilen uluslararası bir araştırma girişimidir. Her yıl, EACD ve İletişim Direktörü dergisi ile ortaklaşa Avrupa Halkla İlişkiler Eğitim ve Araştırma Derneği (EUPRERA) tarafından düzenlenen ECM, stratejik iletişim ile dünya çapında izler.

Sosyal Medya kullanımı ile birlikte sonuçların gerçekçiliğini daha fazla koruyor olması bu araştırmanın en önemli sonuçlarından biridir.Hedef Kitleleri daha kolay analiz etmek ile birlikte topluma ulaşım daha kolay bir hal almıştır.

2012'de ki notlarda önemli bulduğum açıklamardan biride şudur.

Nurçay Türkoğlu:  “Sosyal medya, küresel ve siyasi hareketleri şekillendiriyor”

ECREA 2012 Konferans Başkanı Nurçay Türkoğlu, konferans katılımcısı profesörlerden bazılarının 30 yılı aşkın süredir medya ve toplum ilişkisi üzerinde çalıştığının altını çizerek konferansta iletişim endüstrisinin küresel, siyasi hareketlerin ve bir tarafta halkın diğer tarafta ise medya şirketlerinin, kamu kuruluşlarının bulunduğu ilişkilerin şekillendirilmesinde sosyal medyanın artan rolünü ele alacaklarını belirtti.



Kaynakça:


http://www.slideshare.net/communicationmonitor/european-communication-monitor-ecm-2012-results-chart-version

http://www.halklailiskiler.com.tr/Avrupa_Iletisim_Konferansi_ECREA_2012_Notlarim..php










0 yorum:

Yorum Gönder